Правильний вибір професії – важливий крок у житті

23-10-2014 Переглядів: 153

В умовах зростаючої конкуренції між вишами профорієнтаційна діяльність серед школярів й учнів технікумів, училищ та їх батьків стає все більш актуальною. Тільки при активній, послідовній та спрямованій профорієнтаційній роботі можна досягти успіху.

Правильний вибір професії – важливий крок у житті

Свідоме ставлення до вибору професії я розумію як мотивовану діяльність молоді, спрямовану на ознайомлення зі змістом професії, практичну апробацію своїх можливостей, оволодіння активними способами підготовки до майбутньої праці, самовиховання професійно важливих якостей.

Вибір професії – це, насамперед, наявність необхідних знань. До таких, у першу чергу, слід віднести системні знання про різні галузі людської діяльності, види і типи професій, їх зміст.

Саме наші курсанти передбачають дійовий підхід до професійного самовизначення. Це означає, що знання та уміння вони вміють застосовувати в пізнавально-практичній діяльності.

Правильний вибір професії – важливий крок у житті

Під час зустрічі з ліцеїстами Технічного ліцею Шевченківського району курсанти навчально-наукового інституту підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів довели інформацію, направлену на усвідомленість особистісного та суспільного значення професії, а також наявні системні профорієнтаційні знання обраної професії. Це дало змогу учням ліцею замислитись над майбутнім у ролі правоохоронця та відчути «душу» нашого навчального закладу.

Анастасія Чекулаєва

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X