Практичні заняття на Прикарпатському факультеті

18-02-2015 Переглядів: 196

Накопичені теоретичні знання завжди є хорошим фундаментом для будь-якої діяльності людини. Але теорія без практичної реалізації є малоефективною. Саме тому, чільне місце в системі підготовки майбутніх працівників ОВС посідають практичні заняття. Головне їх завдання — закріплення, переведення у довготривалу пам'ять теоретичних знань, формування навичок і вмінь з тієї чи іншої навчальної дисципліни, оволодіння апаратом наукових досліджень. Ще більшої ефективності набуває бінарне практичне заняття, побудоване на тісних міжпредметних зв’язках, яке проводиться викладачем відповідної дисципліни спільно з практичним працівником, метою якого є створення умов для практичного застосування знань, навичок та вмінь і надати можливість курсантам побачити результативність своєї роботи.

Ця форма проведення практичних занять досить ефективно застосовується науково-педагогічним складом Прикарпатського факультету.

Так зокрема, 5, 11 та 12 лютого професором кафедри КПД та ОРД підполковником міліції Іриною Басистою спільно з в. о. начальника СУ УМВС України в Івано-Франківській області підполковником міліції Максимівим І.М. проводились практичні заняття з навчальної дисципліни «Практикум зі складання кримінально-процесуальних документів» для курсантів 3 курсу.

Практичні заняття на Прикарпатському факультеті

13 лютого працівниками кафедри тактико-спеціальної, фізичної та вогневої підготовки було проведено практичне заняття з курсантами 1 курсу на тему «Больові та задушливі прийоми», до якого був залучений старший інспектор з особливих доручень сектору професійної підготовки УКЗ УМВС в Івано-Франківській області майстер спорту з боротьби самбо, майор міліції Павло Кічура. В процесі заняття курсантам було показано як на практичному рівні застосовуються больові та задушливі прийоми у ситуаціях, коли здійснюється особистий захист та захист осіб, яким загрожує небезпека.

16-18 лютого доцентом кафедри АПЦД Інною Дроздовою спільно із начальником сектору організації охорони громадського порядку Івано-Франківського міського відділу внутрішніх справ підполковником міліції Олександром Петрівим було проведено цикл практичних занять для курсантів 3 курсу на тему «Охорона громадського порядку та безпеки при проведенні масових заходів» за місцем дислокації стадіону «Рух» міста Івано-Франківська.

Практичні заняття на Прикарпатському факультеті

Впровадження таких практичних занять дозволяє збагатити навчальний процес за змістом і формою, а також підштовхнути курсантів до осмислення і віднаходження причинно-наслідкових зв'язків, до розвитку логіки, мислення, комунікативних здібностей. Такі заняття дають можливість самореалізовуватися у творчому процесі як викладачу, так і курсанту, сприяють формуванню професійних компетенцій курсантів.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X