Практичні виїзні заняття для майбутніх слідчих

03-03-2015 Переглядів: 165

Запорука успіху слідчого – це правильне застосування норм матеріального та процесуального законодавства на практиці. Саме під таким гаслом проходять заняття на факультеті підготовки фахівців для підрозділів слідства НАВС.

Навчальний процес курсантів побудований за двома напрямками: засвоєння теоретичних знань та їх ефективне застосування. Особлива увага приділяється останньому.

Курсанти 3 курсу ФПФПС НАВС у нестандартних ситуаціях можуть проявити неабияку кмітливість, показати ґрунтовні знання права та, відповідно до чинного законодавства, застосувати вміння та навички. Усе це є результатом спільної роботи кафедр ННІПФПСКМ НАВС.

Практичні виїзні заняття для майбутніх слідчих

Так, 2 березня у супроводі науково-педагогічних працівників кафедри досудового розслідування (Надії Моргун), кримінального права (Едуарда Кісілюка) і кримінології та кримінально-виконавчого права (Тетяни Миронюк) курсанти 310 навчальної групи відвідали Солом’янський районний суд м. Києва, де познайомилися із суддею Бурлакою Олександром Васильовичем. Він охоче здійснив екскурс майбутніх слідчих в атмосферу суду, провів міні-лекцію про нюанси судової діяльності, кваліфіковано відповів на запитання, які цікавили відвідувачів, спираючись на особистий досвід.

Таким чином, курсанти на власні очі побачили порядок проведення підготовчого провадження та центральної стадії кримінального процесу – судового розгляду. Також вони мали можливість переконатися в реалізації однієї із засад кримінального провадження, а саме безпосередньості дослідження показань, речей і документів у суді. Цього разу суд допитував свідків у кримінальному провадженні за сукупністю злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч. 4 ст. 187 КК України (розбій). На судовому засіданні були представники потерпілого, захисники підсудного, підсудний.

Кафедри ННІПФПСКМ НАВС в подальшому планують продовжувати практику поєднання засвоєння курсантами теоретичних знань і практичних умінь та навичок з метою ефективного навчання майбутніх слідчих.

Ірина Скакун,
курсант 3 курсу ФПФПС НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X