Пошук майбутнього курсанта – наш головний пріоритет сьогодення

11-03-2015 Переглядів: 42

В умовах соціально-економічної трансформації нашого суспільства проблеми професійної орієнтації набувають винятково важливого значення, оскільки їх вирішення спрямоване на свідоме професійне самовизначення молодої людини. Підготовка її до праці і вибору професії повинна бути відповідальною ланкою в плануванні життєвого шляху.

Загальноосвітня школа готує учнів до вибору професії всім змістом і методами навчально-виховної роботи. У цій підготовці важливо все: система загальноосвітніх знань, політехнічне й трудове навчання, ідейно-політичне, моральне, естетичне й фізичне виховання учнів. Проте вибір професії не може бути лише як побічний результат загальношкільної та позашкільної виховної роботи. Потрібна спеціальна система заходів, спрямованих на підготовку учнів до професійного самовизначення.

Пошук майбутнього курсанта – наш головний пріоритет сьогодення

Тож, курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції ННІПФПСКМ теж не залишаються осторонь, відвідавши низку навчальних закладів Подільського району столиці.

Під час проведення заходів учні мали змогу ознайомитись з умовами вступу до вишу, дізнались про атмосферу, яка панує в лавах курсантського активу, також курсанти зацікавили юнаків та дівчат цікавими розповідями про заохочення та перспективами кар’єрного росту в майбутньому.

Учні виявили цікавість і активно підтримували дискусії, висловлювали свої погляди і думки, задавали питання щодо з’ясування нюансів здачі вступних іспитів та проведення самого навчального процесу.

Майбутнім вступникам було доведено соціальне значення професії юриста у суспільстві, як на ниві правоохоронця, так і цивільному напрямку, види діяльності і спеціалізації на базі Національної академії, можливі місця працевлаштування, особливості здобуття професії та шляхи побудови успішної кар’єри.

Наприкінці зустрічі викладачі висловили надію на подальші зустрічі та співпрацю щодо проведення правопросвітницьких заходів серед старшокласників, а в свою чергу актив учнівського самоврядування виявив цікавість та бажання відвідати інститут.

Пошук майбутнього курсанта – наш головний пріоритет сьогодення

Отож, формування відповідального ставлення учнів до вибору професійного шляху та сприяння курсантів через розширення меж самопізнання й одержання інформації про світ професій, допоможе учням зробити подальший їх вірний вибір. Актив курсантського самоврядування на цьому не зупиняється і найближчим часом планує провести низку заходів в інших навчальних закладах Подільського району.

Андрій Синоверський, актив курсантського
самоврядування ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X