Похід в Карпати

25-05-2015 Переглядів: 156

Прикарпаття - привабливий мальовничий край здавна відомий пам'ятками природи, історії та культури серед туристів і відпочиваючих. Протягом двох весняних місяців навчання частини курсантів 2 та 3 курсу ННІ підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції проходило на Прикарпатському факультеті, що розташований в Івано-Франківську. За цей час у вихідні дні ми мали можливість ознайомитися з його чудовими пам’ятками культури, побачити витвори ковальського ремесла, що прикрашають різні частини міста, відвідати концерти в обласній філармонії, Народному домі, побувати на захоплюючих спектаклях обласного драматичного театру.

Похід в Карпати

Та особливе і незрівнянне ні з чим враження залишилося від походу в Карпати – справжньої перлини, створеної природою на південному заході України. Це край нерукотворної, казкової краси лісових та гірських місцевостей. Завдяки працівникам Прикарпатського факультету наша мрія підкорити гори реалізувалася, і 24 травня відбулося сходження на гору Хом`як, що знаходиться біля міста Яремчі Івано-Франківської області. Гора Хом`як (1542 м) належить до району Горгани – частини Карпат, вершини якої мають круті схили, вкриті кам`яними розсипами-горганами. Від цього слова і походить назва району - Горгани.

Гостра вершина і дуже крутий південний схил Хом`яка покриті величезними уламками скель, які поросли сірим і червоним лишайником, припеченим сонцем і морозами. Пологі схили гори заросли хвойними лісами. З крутої вершини Хом`яка, ніби з літака, відкриваються прекрасні краєвиди.

Похід в Карпати

Далеко внизу, в розривах хмар, у мерехтливій синяві чорніє лісове море. Тонкими ниточками блищать річки, по схилах розкиданий багатоколірний калейдоскоп будинків. Як хвилі на морі стоять застиглі вали хребтів, а над ними підносяться окремі вершини. З вершини відкривається чудовий краєвид на Чорногірський хребет з найвищими вершинами України.

З вершини гори Карпати вражали своїм контрастом. В долинах зеленіє трава і припікає сонце, а на схилах (особливо на півночі) лежить сніг. Ми змогли безпосередньо доторкнутися до хмар і побачити, за народним твердженням, як «гори димлять…».

Похід в Карпати

Наш пішохідний похід в Карпати можна сміливо порівняти з польотом на повітряній кулі. Карпати дають можливість відчути себе на краю світу, в місці, де Ви можете наодинці “розмовляти з природою”, при тому, що насправді ви будете перебувати всього в декількох годинах їзди від цивілізації. Походи в Карпати не краще і не гірше інших походів – вони просто інші, унікальні за своєю природою, це хороший спосіб змінити обстановку і переміститися зі звичного урбаністичного пейзажу на лоно природи. Але похід в Карпати - це не тільки можливість добре відпочити від суєти міста, але й шанс перевірити себе на витривалість, який ми виконали на «відмінно». Унікальний місцевий колорит у поєднанні з надзвичайною красою гірських ландшафтів - такий похід залишиться в нашій пам’яті надовго, і його захочеться повторити знову.

Похід в Карпати

Вікторя Кравець, курсант 3 курсу ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X