Подорож до Батурина

26-05-2015 Переглядів: 180

Курсанти ЦСФП НАВС завжди були шанувальниками історії та архітектури, тому обов'язковим місцем для відвідування в них був Національний історико-культурний заповідник "Гетьманська столиця". Юнаки та дівчата разом зі своїм начальником курсу Сергієм Бєлунічевим та його заступником Юрієм Коцюком вирішили не втрачати часу і відправилися у незабутню історичну подорож до м. Батурина. Цей унікальний заповідник, який розташований у Батурині, на Чернігівщині, об'єднує безцінні пам'ятки історії, архітектури, культури, археології і природи: палацово-парковий ансамбль Кирила Розумовського, будинок генерального судді Василя Кочубея, музей археології Батурина, Воскресенська церква-усипальниця гетьмана Розумовського, парк "Кочубеївський", Миколо-Крупицький монастир, Цитадель Батуринської фортеці.

Подорож до Батурина

А оскільки саме місто Батурин знаходиться на березі річки Сейм, то у теплу пору року його відвідування можна поєднати і з приємним відпочинком на природі.

Батурин є найяскравішою пам'яткою козацької доби, оскільки довгий час місто було резиденцією гетьманів Лівобережної України, зокрема Івана Мазепи, Пилипа Орлика і Кирила Розумовського.

Подорож до Батурина

У Батурині завжди раді гостям. Тут працює колектив, який по справжньому закоханий у своє місто, у справу, котрій присвячене життя.

У «Гетьманській столиці» намагаються задовольнити всі запити відвідувачів. Зокрема, щосереди тут проводяться особливі екскурсії, під час яких гості можуть дізнатися, як жили і працювали українські гетьмани, відвідати при свічках камери слідства і ув’язнення в будинку Генерального судді Василя Кочубея, послухати поезію, музику…

Подорож до Батурина

Свою любов до рідної землі та її історії працівники заповідника передають гостям. Недаремно відвідувачі з усіх куточків України зауважують: «Саме тут, у Батурині, я відчув себе українцем». Безсумнівно, всі були в захваті від такої подорожі і гостинного прийому. Один з курсантів навіть сказав, що Батурин – це місце,куди хотілося б повертатися знову й знову. Тож, на мою думку, це не останній візит до «Гетьманської столиці».

Подорож до Батурина

Сергій Бєлунічев

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X