Підвищення правової свідомості та культури

30-11-2015 Переглядів: 41

Тиждень права є чи не першим і чи не наймасштабнішим правовим заходом, що проводиться в Україні. Він узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на ствердження в Україні правової держави, підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом. Відзначення всеукраїнського тижня права ініційовано 21 травня 2008 року Координаційною радою молодих юристів України. Завдяки підтримці Президента України, а саме Указу від 8 грудня 2008 року № 1149 Тиждень права набув статусу загальнодержавного заходу.

Прикарпатський факультет також не залишився осторонь цієї важливої події й організував низку заходів з цієї нагоди. Про сутність та цінність права курсанти та студенти мали змогу дізнатися 24 листопада під час загальнофакультетського уроку «Права людини», де наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у стосунках з іншими людьми, установами тощо. Основна спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.

Підвищення правової свідомості та культури

На виховних годинах, проведених в навчальних групах, обговорювались питання історії прав людини, їх конституційні гарантії та проблеми міжнародного захисту.

25 листопада під час проведення круглого столу «Дотримання прав людини в поліцейській діяльності» головним лейтмотивом була теза про те, що права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності правоохоронних органів і, зокрема Національної поліції. Під час виконання своїх завдань поліція забезпечує дотримання прав і свобод людини, гарантованих Конституцією та законами України, і сприяє їх реалізації. Обмеження прав і свобод людини допускається виключно на підставах та в порядку, визначених Конституцією і законами України, за нагальної необхідності і в обсязі, необхідному для виконання завдань поліції. Адже приймаючи присягу, працівник поліції урочисто бере на себе обов’язок «поважати та охороняти права і свободи людини».

Завершальним етапом відзначення Тижня права була інтелектуальна гра «Брейн ринг» між командами курсантів та студентів факультету. Як відомо, «Брейн ринг» – це змагання, стартом якого є відповідь на складне і цікаве запитання, а фініш – це перемога. Учасники гри мали можливість позмагатися у знанні з теорії держави і права, тактико-спеціальної підготовки, української мови професійного спрямування, соціології, історії України. Гравці активно обговорювали та відповідали на запитання, демонструючи кмітливість, ерудицію, почуття гумору. Переможцями гри стала команда студентів першого курсу «Торнадо», а почесні друге та третє місце посіли команди курсантів першого курсу «Феміда» та другого - «Кабінет Міністрів».

Підвищення правової свідомості та культури

Проведення відповідних заходів, окрім освітньої мети, сприяє формуванню у курсантів, студентів та працівників факультету підвищенню правової свідомості та культури.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X