Підготовка молоді до вибору професії в сучасних умовах

30-11-2015 Переглядів: 71

Свідоме ставлення до вибору професії ми розуміємо як мотивовану діяльність учнівської молоді, спрямовану на ознайомлення зі змістом професії, практичне визначення своїх можливостей, оволодіння активними способами підготовки до майбутньої праці та самовиховання професійноважливих якостей.

Так, 25 листопада на базі «Центру дитячої та юнацької творчості» з метою виконання плану роботи НАВС та проведенням профорієнтаційних занять відбувся захід в рамках тематики: «Свідомий вибір професії в сучасних умовах» для учнів випускних класів Солом’янського району. До нього долучилися курсанти ННІПФПСКМ, ліцеїсти юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва та вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Вони вітали та вражали школярів яскравими виступами, просвітньою програмою, розповідями про особливості навчання та дозвілля в навчальному закладі. Майбутнім вступникам було доведено соціальне значення професії юриста в суспільстві, види діяльності і спеціалізації на базі академії, можливі перспективи та місця працевлаштування, особливості здобуття професії та шляхи побудови успішної кар’єри.

Підготовка молоді до вибору професії в сучасних умовах

На даний час, у зв’язку із проведенням масштабних реформ у сфері внутрішніх справ, професія поліцейського набирає неабиякої популярності. Проте кожен повинен розуміти, що це велика відповідальність не тільки перед собою, але й перед суспільством. Як зазначали майбутні правоохоронці: «Ми пишаємось тим, що обрали цю професію. Навчання в нашій академії полягає не тільки в здобутті вищої юридичної освіти, а й в отриманні цікавих та корисних навиків: поводження з вогнепальною зброєю, навчання з тактико-спеціальної підготовки та оперативно-розшукової діяльності. Професія правоохоронця – для сміливих, мужніх, готових ризикувати власним життям та небайдужих до чужого горя людей».

Підготовка молоді до вибору професії в сучасних умовах

Захід завершився спільним флешмобом. По тому голова курсантського самоврядування ННІПФПСКМ Андрій Синоверський виступив зі зверненням до майбутніх випускників: «У цей важкий для нашої країни час, коли такі ж молоді люди, як і ми, воюють та гинуть за свободу і краще майбутнє нашої Батьківщини, дехто розчарувався у житті, та в своїй країні. Але не можна цього допускати, адже важливе значення займає виховання вольових якостей, які в майбутньому допоможуть в здобутті поставленої мети. Закликаючи молодих людей: надіятися, мати тверду віру і старатися зробити все, що залежить від кожного з нас, навіть якщо ми далеко від зони бойових дій, – у цій складній ситуації, кожен може знайти свою ділянку роботи і працювати - на перемогу!».

Підготовка молоді до вибору професії в сучасних умовах

Ольга Клімух,
заступник голови курсантського самоврядування ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X