Передовий досвід іноземних та вітчизняних фахівців у протидії економічним злочинам (ФОТО, ВІДЕО)

13-02-2017 Переглядів: 345

Сьогодні в «Президент Готелі» розпочав роботу дводенний міжнародний навчальний семінар «Фінансове розслідування як ключовий етап успішної протидії економічним злочинам».

Передовий досвід іноземних та вітчизняних фахівців  у протидії економічним злочинам   (ФОТО, ВІДЕО)

Організаторами даного заходу виступили Департамент захисту економіки Національної поліції України та Національна академія внутрішніх справ за підтримки Європейської Комісії (з використанням інструменту міжнародної технічної допомоги TAIEX).

Передовий досвід іноземних та вітчизняних фахівців  у протидії економічним злочинам   (ФОТО, ВІДЕО)

Обговорити вищезазначену проблематику зголосилися фахівці низки міжнародних організацій (Управління ООН з наркотиків та злочинності, Європолу, Консультативної Місії ЄС в Україні тощо), правоохоронних органів та дипломатичних представництв Австрії, Великої Британії, Італії, Литви та Швеції. Серед постійних учасників семінару, який до речі вже не вперше проходить в Україні, Надзвичайний та Повноважний Посол Литви в Україні Маріус Януконіс, директор Служби розслідування фінансових злочинів при МВС Литви Кятутіс Юцевічус, радник високого рівня з питань протидії відмиванню грошей Місії ЄС у Молдові Ігоріс Кржечковскіс, старший радник з фінансових злочинів Консультативної Місії ЄС в Україні П’єр Вестен та інші почесні гості.

Передовий досвід іноземних та вітчизняних фахівців  у протидії економічним злочинам   (ФОТО, ВІДЕО)

Від української сторони були присутні представники Верховної Ради України, практичні працівники МВС України, Національної поліції України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, Держфінмоніторингу України, науково-педагогічний склад профільних вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ.

Так відкриваючи роботу навчального семінару, з вступною промовою виступив ректор Національної академії, генерал поліції другого рангу Володимир Чернєй, який подякував усім учасникам за згоду взяти участь у такому важливому заході та за тривале й ефективне співробітництво з нашим навчальним закладом. «У сучасній міжнародній практиці фінансові розслідування – це окремий напрям правоохоронної діяльності, який охоплює протидію розкраданням державних коштів, кіберзлочинності, виявам корупції, ухиленню від сплати податків, легалізації злочинних доходів, фінансуванню тероризму, торгівлі зброєю, наркотиками, людьми тощо.

За підтримки зарубіжних партнерів сьогодні активно реформуються правоохоронні та інші державні інституції з досвідом фінансових розслідувань.

Більшість протиправних діянь у фінансовій сфері можуть бути розкриті лише завдяки правильно побудованій системі збирання та аналізу інформації про рух коштів, майна, людей. Масив даних сьогодні вже настільки великий, що одному слідчому чи детективу (і навіть цілим підрозділам) просто не вистачає сил їх обробити традиційним «паперовим» способом. Вихід вбачається в автоматизації аналітичних процесів, застосуванні спеціальних програмних продуктів пошуку та фіксації доказової інформації.

Такі програми – головна зброя аналітика двадцять першого століття. Їх уміле використання неможливе без обміну досвідом та напрацювань зарубіжних фахівців», - зазначив Володимир Чернєй.

Передовий досвід іноземних та вітчизняних фахівців  у протидії економічним злочинам   (ФОТО, ВІДЕО)

Під час семінару були представлені та обговорені в конструктивних дискусіях програми, за допомогою яких можлива ефективна протидія економічним злочинам, а також розглянуті проблемні аспекти здійснення фінансових розслідувань в Україні та врахування іноземного досвіду у цій сфері, практичні можливості міжвідомчого та міжнародного співробітництва, у тому числі створення на базі освітніх закладів системи МВС України сучасного центру (хабу) із підготовки та підвищення кваліфікації кадрів правоохоронних органів відповідного спрямування.

Передовий досвід іноземних та вітчизняних фахівців  у протидії економічним злочинам   (ФОТО, ВІДЕО)

Відділення комунікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X