Патріотичне виховання

06-11-2015 Переглядів: 104

В Івано-Франківському кінотеатрі «Люм`єр» 5 листопада відбулася прем’єра документально-ігрового фільму Тараса Химича «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919», який є продовженням циклу пізнавальних фільмів з історії України першої половини минулого століття. З метою патріотичного виховання і формування національної свідомості нової генерації правоохоронців курсанти Прикарпатського факультету переглянули дану документальну стрічку.

Патріотичне виховання

Події фільму побудовані на спогадах учасників та очевидців подій листопада 1918 року, коли завершувалася Перша світова війна. Неминучий крах Австро-Угорської імперії поглибив кризу у Європі. Поляки, українці, чехи, угорці та південні слов’яни готувалися до проголошення незалежності своїх держав. У ніч на 1 листопада 1918 року українські військові з лав добровольчого Легіону Січових Стрільців підняли повстання у Львові та проголосили створення самостійної держави на українських етнічних землях. Січові стрільці стали рушійною силою молодої української держави та початком становлення її регулярного війська. Водночас, претензії на Галичину висунула відроджена Польща. Центрально-Східна Європа занурилася в епоху «малих війн» за нові кордони у повоєнному світі. Проте зі сходу насувалась більшовицька чума. Країни Заходу вирішили побудувати "санітарний кордон" у Східній Європі...

Як зазначив під час прес-конференції режисер стрічки, що цей фільм демонструє примирення через війну і є великим уроком історії для сьогодення, адже він демонструє масштабність подій війни.

На перегляд стрічки курсантів і студентів надихнула публікація наукової статті у регіональному науково-методичному альманасі «Краєзнавець Прикарпаття» Тараса Андруняка (курсанта першого курсу Прикарпатського факультету) про історію Легіону Січових Стрільців на Прикарпатті, яка викликала жваве обговорення серед знавців історії рідного краю у факультеті.

Патріотичне виховання

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X