Пам’ятаємо

16-07-2015 Переглядів: 512

Десять років тому зупинилося невтомне серце видатної людини – правоохоронця, науковця, політика, державного діяча, генерал-полковника міліції, ректора Національної академії внутрішніх справ Ярослава Юрійовича Кондратьєва, який очолював наш навчальний заклад одинадцять років.

Народився Ярослав Кондратьєв 15 липня 1948 року в м. Стрий, що на Львівщині. Закінчив юридичний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка.

Пам’ятаємо

За свій недовгий земний шлях Ярославу Юрійовичу вдалося зробити те, що не завжди вдається кільком поколінням. Він пройшов усі щаблі нелегкої міліцейської служби від інспектора до начальника карного розшуку МВС України. Як депутат Верховної Ради України першого скликання (1990–1994 рр.) є автором основоположних правових актів держави. З 1994 до 2005 – ректор Національної академії внутрішніх справ України, який своєю самовідданою працею сприяв становленню провідного національного вишу правоохоронного спрямування.

Перелік його звань, титулів і регалій вражає: кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України, член-кореспондент Академії педагогічних наук України, член Координаційного комітету боротьби з корупцією і організованою злочинністю при Президентові України, керівник Міжвідомчого науково-дослідного центру боротьби з організованою злочинністю, Президент Української секції Міжнародної поліцейської асоціації тощо. Незважаючи на зазначене, Ярослав Юрійович понад усе був людиною чесною, відкритою, справедливою.

Його знали й щиро шанували як практичні працівники органів внутрішніх справ, так і вчені-юристи, політики й дипломати, студенти та курсанти. Пам’ять про нього в нашому навчальному закладі залишиться назавжди. За життя генерал-полковник Кондратьєв Ярослав Юрійович зробив чимало добрих справ і те, що рішенням Кабінету Міністрів України юридичному ліцею академії присвоєно його ім’я – це краща шана його відданої та плідної діяльності.

Ректорат,
Рада ветеранів НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X