Пам’ятаємо і шануємо Героїв України

07-05-2015 Переглядів: 170

6 травня у навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції, на передодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, для курсантів була організована екскурсійна прогулянка до Національного музею історії Великої Вітчизняної війни. Під час екскурсії курсантами в пам'ять про ті страшні події, що відбувалися з 1939 по 1945 роки й ознаменувалися трагедію не лише для української нації а й всього людства, була використана міжнародна символіка усіх збройних конфліктів – квітка Червоного маку, яка своїм виглядом нагадує кривавий слід від кулі, що передає страждання та смерть.

Пам’ятаємо і шануємо Героїв України

Курсанти дізналися, що такий символ за своїм значенням був близький українцям ще задовго до початку Другої світової війни. Так, квітка маку була присутньою і в українському фольклорі – за легендою, маки зацвітають там, де пролилася козацька кров.

Пам’ятаємо і шануємо Героїв України

Цей день для вихованців інституту став гідним вшануванням подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюванням поваги усім борцям проти нацизму, увічненням пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посиланням турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердженням спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму та інших захисників Вітчизни, які і зараз віддають своє життя захищаючи цілісність та незалежність України.

Пам’ятаємо і шануємо Героїв України

Відділення соціально-гуманітарної роботи
ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X