Пам'ять серця

30-04-2015 Переглядів: 107

29 квітня напередодні 70-річниці Перемоги над нацизмом у Європі за підтримки провідного спеціаліста ліцею І.В. Булгакової та викладача історії Т.Б. Зелінської ліцеїсти підготували тематичний вечір "Пам'ять серця", на який був запрошений Микола Васильович Володько – учасник ІІ світової війни, ветеран органів внутрішніх справ, професор.

Пам'ять серця

Пам'ять серця

Пісні Великої Вітчизняної війни… Це не тільки сторінка історії музичного і поетичного мистецтва, а й частина життя і долі покоління. Фронтова пісня – літопис війни.

Пам'ять серця

Пам'ять серця

Пісня, підхоплена на фронті та в тилу, крокувала разом з воїнами до самої Перемоги. Фронтова пісня була різна за характером: героїчна і жартівлива, бойова і лірична… Вона зігрівала у холод, надихала на бій, а в хвилини затишшя нагадувала бійцям про дім, про рідних і близьких. Пісня стала вірним другом і супутником, допомагаючи долати важкий тягар війни. Для багатьох пісня – провідник суворими роками, дорогами війни. Уявлення про буремні часи народжується через пісню, яка увібрала в себе потужний заряд переживань, віддалених від нас десятиліттями, але не втративших своєї хвилюючої сили, закарбованих у пам’яті людській і у мистецтві.

Пам'ять серця

Пам'ять серця

«Священная война», «Землянка», «Катюша», «Матері», «Дороги», «В лесу прифронтовом» та інші пісні війни не залишили байдужими нікого.

Пам'ять серця

Пам'ять серця

Адже у суворі часи війни композитори створили власну зброю, якою краще за все володіли - пісні.

Пам'ять серця

Пам'ять серця

Пісні, народжені в боях, витримавши випробовування часом, стали народними.

Пам'ять серця

Природно і щиро вони звучали із вуст ліцеїстів, не зважаючи, що від подій, оспіваних у піснях, минуло понад сім десятиліть.

Зі словами подяками за прекрасний концерт і розповіддю про ті буремні роки до ліцеїстів звернувся М.В. Володько.

Юридичний ліцей

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X