Пам'ять про ліквідаторів

24-04-2015 Переглядів: 101

24 квітня, у сквері на розі вулиць Клименка та Головка, Національна академія внутрішніх справ прийняла участь у заходах із вшанування пам’яті героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які проводилися під егідою Солом’янської райдержадміністрації.

Пам'ять про ліквідаторів

Існує така традиція: запалювати свічки на знак пам’яті про людей, яких сьогодні вже немає з нами та про буремні події, що спричинили людське горе та страждання. Тим символічніше стають київські каштани, які щороку повесні «запалюють» свої квіткові свічки.

Пам'ять про ліквідаторів

Деревця каштанів висадили у 2012 році, ініціатором такої еколого-благодійної акції стала Солом’янська райдержадміністрація, ліквідатори катастрофи, керівники Чорнобильських організацій та школярі найближчої школи. Спільними зусиллями тоді висадили 30 молодих дерев. А вже у 2015 році, з’явився гранітний камінь червоного кольору з меморіальним написом: «Каштанова алея висаджена на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року», який відтепер позначатиме героїчну алею.

Пам'ять про ліквідаторів

Під супровід оркестру НАВС учасники заходу встановили корзину живих квітів до меморіального каменю, після чого з промовами до ветеранів-чорнобильців та мешканців, які споглядали за дійством, звернулися безпосередні герої дійства – учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, а також представники районної Спілки інвалідів Чорнобиля та членів сімей померлих, які зазначили що у їхній пам’яті і досі живуть спогади про ту чорну ніч 26 квітня, коли вибухнув четвертий енергоблок ЧАЕС.

Це була одна із найжахливіших катастроф у світі, і ліквідатори повинні донести це до наступних поколінь заради того, щоб такі аварії більше не повторювалися на нашій землі. Деревця посаджені у сквері будуть нагадувати нащадкам про цю трагічну подію, символізувати шану і пам’ять про мужніх людей, що захистили нас від ядерної зими та тих, хто постраждав від аварії на ЧАЕС.

Пам'ять про ліквідаторів

Віримо і сподіваємося, що каштанова алея стане для нащадків прекрасною пам’яттю про героїчні дні їхніх рідних та нагадуванням, що ми живемо в дуже вразливому світі, який треба захищати.

Відділ соціально-гуманітарної роботи НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X