Оглядова екскурсія в Конституційному Суді України

25-11-2015 Переглядів: 118

23 листопада з метою підвищення правової свідомості та правової культури, отримання нових знань і розширення власного світобачення курсанти ННІ підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії України, а також Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції, спільно зі студентами юридично-психологічного факультету, під керівництвом наукових співробітників відділу організації науково-дослідної роботи НАВС відвідали Конституційний Суд України – єдиний орган конституційної юрисдикції.

Архітектура самої будівлі, строгий пропускний режим та тепла зустріч працівників установи справили неабияке враження. На початок курсантам і студентам розповіли про історію становлення Конституційного Суду України, його основні завдання та повноваження щодо гарантування верховенства Конституції України як Основного закону на всій території нашої держави, а також ознайомили із структурою, функціями Секретаріату, порядком звернення громадян та їх розгляду.

Подальшою екскурсійною програмою став огляд бібліотеки з її унікальними фондами та архівом. Зокрема, акцентувалась увага на правилах збереження документів. Виявляється, що вони зберігаються протягом 100 років і при цьому в приміщенні повинна бути температура 18 -20 градусів для недопущення їх пошкодження чи втрати.

По тому юнаки та дівчата відвідали музей, в якому знаходяться цінні подарунки від представників інших країн, портрети діючих суддів і тих, що у відставці. Приємно зазначити, що студенти впізнали на одному із портретів і професора нашої академії, член-кореспондента Національної академії педагогічних наук України, академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук Михайла Костицького, що послугувало чудовим стимулом до навчання, аби в подальшому добитися значимих успіхів.

Оглядова екскурсія в Конституційному Суді України

На завершення випав шанс побувати в приміщенні прес-служби і було доведено інформацію щодо можливості потрапити на саме засідання Конституційного Суду України.

Оглядова екскурсія в Конституційному Суді України

Екскурсія видалася цікавою, змістовною та результативною. Сподіваємося, що подібні заходи будуть лише підвищувати рівень інтелекту та всебічно розвивати молодь, направляти її в правильноме русло, тому що від неї залежить майбутнє нашої держави.

Олена Шевченко, Іванна Ткачук,
відділ організації науково-дослідної роботи

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X