Обмін думками між теоретиками та практиками на Прикарпатському факультеті

29-01-2015 Переглядів: 131

«Соціальне зло, яке руйнує суспільство з середини» - так часто називають наркоманію. Те, що губить цвіт нації – молодь, те, що позбавляє перспектив розвитку – це теж наркоманія. Чергову спробу удосконалити наявну практику протидії та профілактики такого деструктивного явища як наркоманія було зроблено 28 січня. На Прикарпатському факультеті Національної академії внутрішніх справ відбувся науковий семінар «Основні напрямки та проблеми протидії наркоманії», під час якого науковці, практичні працівники правоохоронних органів, представники обласного наркологічного диспансеру, за активної участі курсантів та студентів факультету, обговорили й здійснили пошук спільних шляхів вирішення актуальних проблем адміністративного, кримінального та кримінального процесуального права в контексті попередження, протидії та розслідування правопорушень та злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Цей захід проводився з метою обміну думками між теоретиками та практиками, що займаються цією проблемою.

Обмін думками між теоретиками та практиками на Прикарпатському факультеті

Серед основних напрямків, за якими відбулося обговорення, слід виділити такі: історичні аспекти протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів; напрямки протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів; проблеми розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів; соціально-психологічні та адміністративно-правові напрямки профілактики наркоманії.

Для участі у дискусії на семінарі було заявлено більше 60 доповідей учасників, серед яких активне представництво здійснено науковцями Національної академії внутрішніх справ, Львівського державного університету внутрішніх справ, Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Прикарпатського юридичного інституту Національного університету «Одеська юридична академія», Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету, Національного технічного університету України «КПІ», юридичного факультету Хмельницького університету управління та права.

Обмін думками між теоретиками та практиками на Прикарпатському факультеті

З практичної точки зору досить корисними для учасників семінару була інформація, якою поділилися представники ГСУ МВС України, СУ УМВС України в Івано-Франківській області, УКР УМВС в Івано-Франківській області, відділу спеціальних видів експертиз НДЕКЦ при УМВС України в Івано-Франківській області, ВБНОН УМВС України в Івано-Франківській області, сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області та Обласного наркологічного диспансеру.

У підсумку слід констатувати результати плідної роботи присутніх та перспективність спільних досліджень науковців та практиків.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X