Нове видання підручника з цивільного права України в двох томах: «Загальна частина» та «Договірні та не договірні зобов`язання»

27-10-2014 Переглядів: 2238

У Національній академії внутрішніх справ підготовлено нове видання підручника з цивільного права України в двох томах: «Загальна частина» та «Договірні та не договірні зобов`язання»

Цивільне право України: Загальна частина: [підруч.] / І. А. Бірюков, О. Ю. Заіка, С. С. Бичкова; за ред. І. А. Бірюкова, О. Ю. Заіки. – 3-тє вид., змін. та доповн. – К.: Алерта, 2014. – 510 с.

Нове видання підручника з цивільного права України в двох томах: «Загальна частина» та «Договірні та не договірні зобов`язання»

У підручнику на підставі чинного цивільного законодавства України висвітлені питання Загальної частини цивільного права, права власності, спадкового права, права інтелектуальної власності та загального вчення про зобов`язання та договори, а також представлена і судова практика.

Автори досліджують важливі аспекти розвитку цивільного права, як галузі приватного права, оскільки в Україні поступово створюються такі засади громадського життя, що дають можливість розвиватись приватним відносинам.

Підручник розрахований на викладачів, курсантів, студентів, ад`юнктів, аспірантів та інших осіб, які цікавляться проблемами цивільного права.

Попереднє видання підручника отримало спеціальну відзнаку за розробку сучасної концепції викладання цивільного права у номінації «Юридичні підручники» на VI Всеукраїнському конкурсі на краще юридичне видання (2006 p.)

Підручник підготовлений науково-педагогічними працівниками кафедри цивільного права і процесу Національної академії внутрішніх справ. Серед авторів: доктори наук: Ю. О. Заіка, С. С. Бичкова, В. М. Співак, І. С. Тімуш; кандидати наук: І. А. Бірюков, В. І. Бірюков, В. Г. Бобко, О. Г. Братель, В. С. Гопанчук, Д. В. Горбась, Н. В. Демиденко, Д. В. Козир, В. О. Кучер, В. І. Лебідь, О. О. Лов`як, Я. В. Матвійчук, В. В. Пилипенко, С. А. Пилипенко, В. Л. Скрипник, Т. О. Сохар, Н. С. Хатнюк, Г. В. Чурпіта, Л. І. Шаповал.

Для більш детального ознайомлення з підручником, наводимо його зміст:

Зміст Цивільне право України: Загальна частина

Цивільне право України: Договірні та недоговірні зобов`язання: [підруч.] / С. С. Бичкова, І. А. Бірюков, Ю. О. Заіка та ін.; за заг. ред. С. С. Бичкової. – 3-тє вид., змін. та доповн. – К.: Алерта, 2014. – 496 с.

Нове видання підручника з цивільного права України в двох томах: «Загальна частина» та «Договірні та не договірні зобов`язання»

3-тє, змінене та доповнене, видання підручника присвячене розгляду окремих інститутів зобов’язального права. У ньому на основі чинного Цивільного кодексу України та інших нормативно-правових актів, а також практики застосування цивільного законодавства, аналізуються основні договірні та недоговірні зобов’язання, висвітлюються сталі й загальновизнані в цивілістиці та теорії права погляди і концепції, а також власні позиції авторів щодо окремих складних, проблемних і суперечливих питань науки цивільного права.

Структура викладу матеріалу у книзі максимально наближена до структури розділу 3 «Окремі види зобов’язань» книги п’ятої «Зобов’язальне право» ЦК України. До кожної глави подано список рекомендованої літератури, що дасть змогу читачеві зорієнтуватися в масиві наукової літератури на поглиблене опрацювання відповідного матеріалу.

Слід зауважити, що попередні видання підручника отримали спеціальну відзнаку за розробку сучасної концепції викладання цивільного права у номінації «Юридичні підручники» на VI Всеукраїнському конкурсі на краще юридичне видання (2006 p.), а також перше місце в номінації «Підручники» на конкурсі на краще наукове, навчальне та періодичне видання в системі МВС України у 2008 р.

Підручник призначений для курсантів, студентів, магістрів, ад`юнктів, аспірантів, викладачів, практичних юристів, зокрема, суддів, адвокатів та всіх, хто цікавиться теоретичними і практичними проблемами цивільного права.

Видання підготовлене науково-педагогічними працівниками кафедри цивільного права і процесу Національної академії внутрішніх справ. Серед авторів: доктори наук: С. С. Бичкова, Ю. О. Заіка, В. М. Співак; кандидати наук: І. А. Бірюков, В. І. Бобрик, О. Г. Братель, Т. Д. Гурська, Н. В. Демиденко, В. І. Лебідь, В. П. Мироненко, С. А. Пилипенко, О. О. Самодіна, Т. П. Устименко, Т. Р. Федосєєва, Г. В. Чурпіта, Л. І. Шаповал.

Для більш детального ознайомлення з підручником, наводимо його зміст:

Зміст Цивільне право України: Договірні та недоговірні зобов`язання

Наталія Косенкова,
директор загальної бібліотеки НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X