Навчання в Міжнародній правоохоронній академії

20-03-2015 Переглядів: 818

За офіційним запрошенням Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні делегація МВС України нещодавно взяла участь у курсі підвищення кваліфікації з питань виявлення та розслідування правопорушень у багатокультурному середовищі для представників правоохоронних органів України, Казахстану та Албанії, яка проходила в (ILEA) в м. Будапешті (Угорщина).

Коротка довідка: Як засіб боротьби з зростання транснаціональної організованої злочинності, Сполучені Штати розробили концепцію міжнародної правоохоронної академії права «ILEA», яка створена за ініціативи президента США Клінтона з метою розширення міжнародної політики у сфері правоохоронної діяльності та боротьби зі злочинністю. Так, у грудні 1994 року була досягнута домовленість між президентом США Клінтоном, президентом Угорщини Гьонц і прем'єр-міністром Ріг, щодо проведення у місті Будапешт (Угоршина) першого курсу навчання для працівників правоохоронних органів з Центральної Європи і Нових Незалежних Держав (СНД).

Навчання в Міжнародній правоохоронній академії

Концепція і філософія ILEA полягає у досягненні спільної зовнішньої політики у сфері міжнародної правоохоронної діяльності країн-учасниць, їх правоохоронних міністерств та відомств, тренерів, менеджерів і студентів з метою протидії злочинності. Місія ILEA полягає у підтримці нових стандартів демократії в рамках міжнародного співробітництва та сприяння соціальної, політичної та економічної стабільності, боротьби зі злочинністю.

Для досягнення таких цілей, ILEA забезпечує високоякісне навчання і технічну допомогу працівникам правоохоронних органів, які проходять навчання в ILEA, започатковує зв’язки між слухачами курсів та тренерами з метою об’єднання зусиль щодо боротьби з тероризмом, організованою злочинністю, незаконним обігом наркотиків, злочинами на ґрунті ненависті, вдосконалення тактичної підготовки поліцейських, управління процесом розслідування.

До складу делегації МВС України від Національної академії внутрішніх справ участь в курсі підвищення кваліфікації взяв професор кафедри адміністративної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент Василь Варивода. За його словами навчання в ILEA дає підвищення особистісного та професійного розвитоку поліцейських середньої ланки країн Східної і Західної Європи. Надзвичайно корисною були навчальна програма «Діяльність поліції в мультикультурному середовищі», яка передбачала курс лекцій із використанням мультимедійних презентаційних матеріалів за такими темами: «Управління стресовими ситуаціями в критичних ситуаціях», «Поняття, історія та теорія діяльності поліції в мультикультурному середовищі», «Сприйняття: наша власна пам'ять, сприйняття, упередженість і як вони стають реальністю», «Діяльність поліції в мультикультурному середовищі, визначення проблеми», «Контроль емоційних станів» тощо.

Навчання в Міжнародній правоохоронній академії

Участь у навчанні та підвищенні кваліфікації в Міжнародній правоохоронній академії сприяє більш ефективному співробітництву між правоохоронними органами різних країн; навчає використовувати весь можливий спектр засобів, прийомів та способів з метою вирішення оперативно-службових завдань та встановлює контакти між учасниками курсів підвищення кваліфікації для ефективної протидії транснаціональним правопорушенням та злочинам в мультикультурному середовищі.

ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X