Навчально-польові збори ліцеїстів ІІ курсу

08-05-2015 Переглядів: 188

У сучасних умовах розвитку України надзвичайно важливе значення має військово-патріотичне виховання молоді, підготовка її до виконання конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини, формування та удосконалення життєво необхідних умінь і навичок із предметів «Захист Вітчизни» та «Медико-санітарна підготовка», популяризація здорового способу життя. З цією метою та відповідно до навчальної програми з предмету "Захист Вітчизни" упродовж квітня-травня 2015 року під керівництвом викладача Борозенця О.І. та курсових командирів (майора міліції Стригуна Д.Ю., Марченка О.М.) та офіцерів ліцею (старшого лейтенанта міліції Мельник Т.Д., лейтенанта міліції Набільської І.І.) організовані навчально-польові збори для ліцеїстів ІІ курсу.

Навчально-польові збори ліцеїстів ІІ курсу

27 квітня заняття проводились на плацу, спортивному майданчику юридичного ліцею, які включали стройовий огляд, тактичну підготовку й військову топографію. Ліцеїсти тренувались у виконанні стройових вправ, навчались діям підрозділу згідно з планом командирів взводів та діям дозорних під час огляду місцевості та місцевих предметів, діям солдата в бою, прийомам і правилам виконання способів пересування солдата на полі бою, діям в пішому порядку, вимогам до вибору місця ведення вогню і спостереженню за противником, прийомам і правилам обладнання і маскування окопу для стрільби лежачи, способам ведення розвідки, вивченню місцевості. Завідувач медичної частини юридичного ліцею В.М. Хроль провів заняття з медико-санітарної підготовки, показав дії при наданні першої медичної допомоги.

Навчально-польові збори ліцеїстів ІІ курсу

28 квітня заняття проходили на базі навчально-наукового інституту підготовки фахівців кримінальної міліції та слідства. Ліцеїсти навчились діям солдата у бою у складі мотострілкового взводу, діям у наступі, похідному і бойовому порядку мотострілкового взводу та його дії під час маршу та переходу до наступу, висуванню на рубіж атаки, атаці з подоланням перешкод, знищенню противника на передньому краї, подоланню ділянки місцевості з радіоактивним зараженням, дезактивації автомата і частковій санітарній обробці, діям мотострілкового взводу в різних ситуаціях під впливом дій противника, діям солдата в обороні, заняттям вогневої позиції, її обладнанню та маскуванню. Після тренінгу учні закріпили навички психологічної саморегуляції, поведінки в екстремальних ситуаціях, стройових прийомів і руху без зброї та виконали нормативи з бігу, підтягування, метання гранати на дальність та здали крос.

Навчально-польові збори ліцеїстів ІІ курсу

5 травня ліцеїсти відвідали Національний університет оборони України імені Івана Черняховського. Під час екскурсії вихованці ознайомились з історією Збройних сил України, військовою технікою.

Заняття навчально-польових зборів продовжаться 12 та 18 травня. На ці дні заплановано перевірку знань ліцеїстів із заходів безпеки, будови автомату, умов виконання початкової вправи стрільби з пневматичної та малокаліберної гвинтівки, подолання єдиної смуги перешкод.

Навчально-польові збори ліцеїстів ІІ курсу

Юридичний ліцей

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X