Навчально-науковий інститут права та психології підбив підсумки наукової роботи

24-04-2015 Переглядів: 379

23 квітня в академії відбулась робота підсумкової науково-теоретичної Інтернет-конференції наукового товариства студентів ННІ права та психології на тему «Стан, проблеми та перспективи сучасної юриспруденції України в умовах євроінтеграції: правові та суспільні аспекти», в якій взяли участь понад 180 студентів, курсантів, аспірантів та науково-педагогічних працівників НАВС й інших вищих навчальних закладів України.

Науковий захід відкрив директор інституту доктор юридичних наук, професор Олександр Колб. Привітавши всіх присутніх та представивши членів президії, Олександр Григорович зауважив про важливість і необхідність наукової діяльності юристів в сучасних умовах розвитку держави.

Наукові роботи учасників конференції висвітлили ряд як теоретичних, так і практичних проблем вітчизняної юриспруденції, що з одного боку є позитивним, адже підкреслює зацікавленість правників у їх вирішенні, але з іншого – величезна кількість суперечливих питань в правовому полі ускладнює їх систематизацію. Побажавши всім учасникам конференції натхнення, оптимізму та творчих здобутків він передав слово для привітальної промови першому проректорові академії доктору юридичних наук, професору Станіславу Гусарєву, який висловив щиру вдячність студентам, які, окрім навчання, знаходять час і для наукової діяльності, викладачам, які підтримали та скорегували їх, а також організаторам заходу. На останок Станіслав Дмитрович побажав всім плідної та продуктивної праці.

Навчально-науковий інститут права та психології  підбив підсумки наукової роботи

Також із вітальним словом до присутніх звернувся проректор академії доктор юридичних наук, професор Сергій Чернявський, який зауважуючи на важливості проведення наукових досліджень для зросту науковця, підкреслив, що важливим показником для оцінки продуктивності наукової діяльності є не кількість праць, а коефіцієнт їхньої корисності для суспільства. Також проректор наголосив на тому, що Національна академія внутрішніх справ, як і вся країна, знаходиться у стані реформ. Так, зокрема, у найближчому майбутньому планується запровадити обов’язкове стажування студентів академії за кордоном. Також їм буде дозволено формувати свій власний навчальний план, шляхом обирання ряду дисциплін, запропонованих на вибір. Наголосив Сергій Сергійович також на виділенні певних тем для власного опрацювання студентами та створення відповідного розкладу самостійної роботи як кроком до адаптації з європейським досвідом.

Про вплив реформ, які на собі відчули студенти ННІ права та психології, зауважила і наступний член президії – заступник директора інституту, доктор юридичних наук, професор Ірина Тімуш. Вона зазначила, що країна насправді переживає важкі часи та побажала всім присутнім наснаги, терпіння й нових творчих звершень.

З вітальним словом до присутніх звернувся і заступник директора інституту з навчально-методичної та наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Сергій Кваша, який наголосив на тому, що своїми здобутками студенти, не в останню чергу, мають дякувати старанній та плідній роботі викладачів – наукових керівників та кураторів, які не шкодуючи своїх сил, часу та здоров’я, правильно спрямовують їх у наукових пошуках.

Про наукові здобутки, перемоги і досягнення студентів інституту в 2014-2015 навчальному році вів доповідь Голова Ради наукового товариства студентів, студент 3 курсу Олег Онищенко.

Варто наголосити, що в цьому навчальному році лише в стінах ННІ права та психології було проведено 46 наукових різнопланових заходів, серед яких 2 Всеукраїнські Інтернет-конференції. Окрім внутрішньої наукової діяльності, студенти інституту є активними учасниками зовнішніх наукових заходів, де гідно представляли себе та підтвердили високий рівень отриманих під час навчання в альма-матері знань. Зокрема, зауважив на визначних досягненнях студентів: перемозі у конкурсі наукових робіт Національної академії наук України серед молодих науковців та студентів ВНЗ одразу 5-х студентів ННІ, відзначення студента грамотою за наукову роботу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за напрямом «Охорона праці», що проводить МОН України, перемогу студента у Конкурсі наукових робіт курсантів, слухачів та студентів, присвяченого 100-річчю від дня народження академіка П.П. Михайленка тощо. На останок Олег подякував членам наукового товариства за кропітку і нелегку роботу та приєднався до вже висловлених побажань.

Навчально-науковий інститут права та психології  підбив підсумки наукової роботи

Слід зауважити, що під час роботи пленарного засідання конференції, відповідно до нормативних актів, що регулюють діяльність наукових товариства академії Олега Онищенка, зважаючи на особистий внесок у наукову діяльність інституту та попередній позитивний досвід виконання обов’язків переобрали повторно на громадську посаду Голови наукового товариства ННІ права та психології, з чим його привітала президія.

Олег Онищенко,
Світлана Лов’як

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X