Навчальний візит до Республіки Хорватія

05-05-2015 Переглядів: 102

Нещодавно, за запрошенням Міжнародної організації з міграції делегація МВС України у період з 27 до 28 квітня 2015 р. здійснила навчальний візит до Республіка Хорватія (м. Загреб). До складу делегації МВС України від Національної академії внутрішніх справ був запрошений заступник начальника кафедри кримінального процесу кандидат юридичних наук, доцент Дмитро Савицький.

Навчальний візит до Республіки Хорватія

Метою цього візиту було ознайомлення з порядком проходження служби в органах внутрішніх справ та умовами навчання в Поліцейській академії; практикою впровадження та адаптації Навчальної програми Бюро демократичних інституцій та прав людини щодо боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті для правоохоронців Республіки Хорватія.

Згідно програми візиту у приміщенні Поліцейської академії відбулася робоча зустріч з представниками правоохоронних органів МВС Республіки Хорватія. Під час цієї зустрічі обговорювалися такі питання, як система навчання МВС Республіки Хорватія; включення програми Бюро демократичних інституцій та прав людини з боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті до навчальних планів підготовки правоохоронців Республіки Хорватія; законодавче врегулювання протидії злочинам на ґрунті ненависті; роль поліції у протидії злочинам на ґрунті ненависті; система документування злочинів вчинених на ґрунті ненависті; співробітництво поліції Республіки Хорватія з громадськими організаціями та меншинами у протидії злочинам на ґрунті ненависті.

Навчальний візит до Республіки Хорватія

Було з’ясовано, що МВС Республіки Хорватія першим у Хорватії розпочало навчання, присвячене боротьбі зі злочинами на ґрунті ненависті, в рамках програми Law Enforcement Officer Programme on Combating Hate Crime (Програми навчання правоохоронних органів у боротьбі зі злочинами на ґрунті ненависті), яку ініціювало ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів та прав людини) в країнах регіону.

Цілями цієї програми є підвищення рівня обізнаності співробітників поліції у виявленні та ефективному реагуванні на злочини, що вчиняються на ґрунті ненависті, а також підвищення обізнаності про злочини на ґрунті ненависті у суспільстві в цілому; вивчення специфічних методик попередження, виявлення, розкриття та розслідування таких злочинів; обмін передовим правоохоронним досвідом у збиранні та обробці даних, пов’язаних зі злочинами на ґрунті ненависті; забезпечення моделі найкращого правоохоронного управління та ефективної співпраці між поліцією і громадськістю у протидії злочинам, що вчиняються на ґрунті ненависті.

Навчальний візит до Республіки Хорватія

Участь у навчальному візиті сприяє більш ефективному співробітництву між правоохоронними органами різних країн; навчає використовувати весь можливий спектр засобів, прийомів та способів з метою вирішення оперативно-службових завдань для ефективної протидії злочинам, що вчиняються на ґрунті ненависті.

Дмитро Савицький

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X