Наукове забезпечення кримінально-правової охорони соціального та пенсійного страхування

24-05-2017 Переглядів: 83

Нещодавно побачила світ монографія «Кримінально-правова охорона соціального та пенсійного страхування», яка була рекомендована до друку Вченою радою Національної академії внутрішніх справ (далі – НАВС) та авторами якої виступили: к.ю.н. В.С. Кошевський; д.ю.н., професор, професор кафедри кримінально-правових дисциплін факультету № 2 НАВС, академік Академії наук вищої освіти (далі – АНВО) України П.А. Воробей; д.ю.н., професор, завідувач кафедри кримінального права НАВС, академік АНВО України А.В. Савченко; к.ю.н., доцент, доцент кафедри кримінального права НАВС О.О. Семенюк та д.ю.н., професор, професор кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права НАВС, академік АНВО України О.Г. Колб. Ця праця вийшла завдяки відомій в Україні видавничій організації «Юрінком Інтер».

Монографія присвячена комплексному та системному дослідженню питань кримінально-правової охорони сфери соціального та пенсійного страхування. У роботі розглянуто генезис і зарубіжний досвід кримінальної відповідальності за ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування, а також проаналізовано елементи складу цього діяння (ст. 212-1 Кримінального кодексу України). Досліджено кваліфікуючі ознаки складу ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування, а також проведено його відмежування від суміжних складів злочинів. За результатами дослідження вироблено низку пропозицій щодо удосконалення кримінальної відповідальності за злочин, передбачений ст. 212-1 Кримінального кодексу України.

Згадана праця демонструє потужні міжкафедральні зв’язки у НАВС та розрахована на здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників, працівників правоохоронних органів, суддів, адвокатів та інших фахівців у галузі юриспруденції, а також всіх тих, хто цікавиться питаннями кримінально-правової охорони соціального та пенсійного страхування.

Наукове забезпечення кримінально-правової охорони соціального та пенсійного страхування

Необхідну кількість примірників монографії авторами передано до бібліотеки НАВС для використання в освітньому процесі та науковій діяльності.

Кафедра кримінального права НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X