Науковці академії взяли участь в опрацюванні результатів соціологічного опитування слідчих органів внутрішніх справ

13-03-2015 Переглядів: 125

За зверненням керівництва Головного слідчого управління МВС України наукові працівники та ад’юнкти академії взяли участь в опрацюванні результатів анкетування слідчих органів внутрішніх справ з актуальних питань реалізації нового кримінально-процесуального законодавства.

Анкетування проводилося в рамках Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні». Всього опитано 2992 слідчих з усіх регіонів країни. Кожна анкета містила 40 запитань, розділених за блоками: «Неупередженість та підзвітність судової системи», «Повноваження сторони обвинувачення у кримінальному провадженні», «Взаємодія зі стороною захисту у кримінальному провадженні», «Реформування кримінально-процесуального законодавства та застосування його положень під час здійснення кримінального провадження», «Захист статусу і роботи слідчих».

Як свідчать опрацьовані дані опитування, більшість респондентів наголошують на необхідності законодавчого врегулювання статусу слідчих (рис.1).

Рис. 1. Статус слідчих повинен бути законодавчо визначений

Науковці академії взяли участь в опрацюванні результатів соціологічного опитування слідчих органів внутрішніх справ

Анкетовані також зійшлись на думці, що положення чинного КПК України значно обмежують процесуальну самостійність слідчого (рис.2).

Рис.2. Положення чинного КПК України значно обмежують можливість прояву ініціативи з боку слідчих

Науковці академії взяли участь в опрацюванні результатів соціологічного опитування слідчих органів внутрішніх справ

Загалом інформація, отримана в ході опитування, може бути корисною при підготовці дисертаційних досліджень, монографічних видань, інших наукових і навчально-методичних праць.

Остаточні результати анкетування після додаткового вивчення фахівцями Київського міжнародного інституту соціології будуть розміщені в підсумковому аналітичному звіті на веб-порталі Проекту за адресою: www.justicereformukraine.eu

З окремими матеріалами можна ознайомитись, звернувшись до відділу організації науково-дослідної роботи (Калиновський О.В., тел. 248-89-60).

Калиновський Олександр,
заступник начальника відділу організації
науково-дослідної роботи НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X