Наукова співпраця

14-05-2015 Переглядів: 86

Залізничний транспорт – вид транспорту, що здійснює перевезення пасажирів та вантажів в колісних екіпажах, що рухаються залізничною колією і є частиною логістичних ланцюгів, які сприяють міжнародній торгівлі і економічному зростанню. На сьогоднішній день у нашій державі, на жаль, частими є випадки, пов’язані із фактами непоодиноких аварій рухомого складу, інформацією про замінування залізничного полотна тощо. А це призводить до того, що окрім матеріальних збитків від аварій та катастроф на залізничному транспорті завдається шкода і фізичним особам, в результаті чого потерпілі зазнають каліцтв чи наступає смерть. З метою попередження виникнення катастроф та аварійних ситуацій на залізничному транспорті, необхідно проводити розслідування ситуацій, що склалися, і якомога детальніше з’ясувати всі обставини, які до цього призвели.

Наукова співпраця

З огляду на це авторський колектив науковців Прикарпатського факультету НАВС, Львівського державного університету внутрішніх справ та практичних працівників за активної підтримки провідних фахівців базових кафедр Національної академії внутрішніх справ, Інституту кримінально-виконавчої служби, Національного університету «Києво-Могилянська академія», здійснював роботу над аналізом кримінально-правової, кримінологічної та криміналістичної характеристики катастроф і аварій на залізничному транспорті. Результатом плідної співпраці став вихід друком методичних рекомендацій «Особливості розслідування катастроф і аварій на залізничному транспорті» (І.В. Басиста, Р.І. Благута, М.Я. Гуцуляк, В.І. Оперук, О.В. Сав’юк, С.І. Ковальов, Л.В. Максимів, О.Д. Максимів), які рекомендовані до впровадження у діяльності слідчих підрозділів Головним слідчим управлінням МВС України (лист №13/5/2/-24034 від 14 грудня 2014 року).

У методичних рекомендаціях окрім кримінально-правової, кримінологічної та криміналістичної характеристики катастроф і аварій на залізничному транспорті, розглянуті особливості організації розслідування цих кримінальних правопорушень і тактика проведення окремих слідчих (розшукових) дій.

Це методичне видання буде корисним не лише слідчим, а й оперативним працівникам, іншим працівникам правоохоронних органів, курсантам і студентам юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів освіти.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X