Наукова робота курсантів ННІПФЕКП

09-06-2015 Переглядів: 166

Актуальним напрямком підвищення якості освіти в ННІПФЕКП є організація і проведення науково-дослідної роботи курсантів, адже сучасний фахівець повинен не тільки володіти певними спеціальними знаннями, а й вміти самостійно підвищувати свій фаховий рівень, працювати творчо, з ініціативою, знати проблеми своєї галузі та активно включатись в їх вирішення. Це стає можливим через набуття досвіду творчої та наукової роботи та прийняття безпосередньої участі в роботі наукових гуртків.

На кафедрі криміналістичних експертиз продовжує діяти три наукових гуртки, зокрема:

- «З проблем техніко-криміналістичного дослідження документів та почерку». Керівник гуртка - старший викладач кафедри Карпенко Н.Б.;

- «З проблем трасологічних, балістичних, дактилоскопічних досліджень та холодної зброї». Керівник – старший викладач кафедри Приходько Ю.П.;

- «Спеціальні дослідження». Керівник – ст. викладач кафедри Волошин О.Г.

Основні зусилля гуртків кафедри криміналістичних експертиз ННІПФЕКП НАВС були спрямовані на задоволення зацікавленості курсантів щодо проблем вдосконалення експертно-криміналістичної діяльності та опанування методиками експертних досліджень.

Наукова робота курсантів ННІПФЕКП

Важливою особливістю будь-якої роботи курсантів є їх свідоме ставлення до виконання завдань, які перед ними постають у контексті проведення наукового дослідження та написання наукової роботи. Закономірно, що це знайшло вираз в демонстрації курсантами своїх інтелектуальних доробок, наукові роботи яких зайняли призові місця.

Так, курсант Ольхов В.В. з науковою роботою «Особливості криміналістичного дослідження автомата Калашникова» зайняв 2-ге місце в секції «Військові науки» на Загальноакадемічному конкурсі наукових робіт.

Наукова робота курсанта Охоти В.В. «Кров як джерело запаху людини» зайняла 2 місце в секції «Криміналістика, судова експертиза» Загальноакадемічного конкурсу.

Курсант Марина Білик з науковою роботою «Судова експертиза рукописів та підписів, виконаних з розривом у часі», зайняла третє місце в секції «Криміналістика, судова експертиза» Загальноакадемічного конкурсу, а курсант Марина Канило з науковою роботою «Способи захисту документів від підробки», зайняла почесне перше місце.

Наукові роботи курсанта Євгенії Лавської на тему «Новітні технології у сфері експертної діяльності» та курсанта магістратури Храпака Б.В. на тему «Проведення криміналістичних досліджень для встановлення фактів, що мають суспільне, історичне та наукове значення» направлені на Всеукраїнський конкурс в номінації «Кращий студент-дослідник» за 2014 рік який проводить Всеукраїнський центр рейтингових досліджень та організації конкурсів.

Крім того, курсанти брали активну участь в круглих столах кафедри криміналістичних експертиз 4 грудня 2014 року та 23 квітня 2015 року, за результатами роботи яких опубліковано 45 тез курсантів в збірниках матеріалів круглих столів.

26 лютого 2015 року курсанти під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри криміналістичних експертиз приймали участь в круглому столі, що проводився Науково-дослідною лабораторією з проблем експертно-технічного забезпечення діяльності ОВС ННІПФЕКП НАВС. Матеріали 5 учасників увійшли до збірника тез, який виданий за результатами роботи круглого столу.

Традиційною стала участь членів гуртка в тематичних екскурсіях. Було здійснено виїзд у відділ досліджень матеріалів, речовин та виробів НДЕКЦ при ГУ МВС України в м. Києві.

З метою подальшого підвищення свого професійного рівня бажаємо курсантам продовжувати займатися науковою роботою в тому ж напрямі, що надасть можливість поліпшити професійну підготовку майбутнього фахівця у вищому навчальному закладі.

Професор кафедри криміналістичних експертиз
Жанна Удовенко

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X