Народ, осяяний пам’яттю, нездоланний

29-04-2016 Переглядів: 187

28 квітня вихованці юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва презентували літературно-музичну композицію «Подвигу жити вічно», яку підготували під керівництвом І.В.Булгакової та Т.Б.Зелінської до Дня пам`яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом. Почесним гостем цього яскравого та водночас дуже зворушливого заходу була цікава людина, учасник визначних історичних подій, ветеран Другої світової війни Іван Васильович Струтинський. Ліцеїсти, затамувавши подих, слухали сивого ветерана, що мужньо пройшов тяжкими фронтовими дорогами, і до цього дня залишається в строю енергійний, молодий душею, закоханий в життя та вірний своїй країні.

Народ, осяяний пам’яттю,  нездоланний

У нескінченному плині історії тільки час відокремлює головне від другорядного, дріб’язкового, загальнолюдське від особистого. Для учасників і сучасників війни головним стало все – страх смерті, гнів, лихоліття тяжких випробувань і безмежна радість перемоги. У бій йшли мобілізовані і добровольці, чоловіки і жінки, робітники і селяни, комуністи і безпартійні, атеїсти і віруючі, люди різних поколінь, національностей, професій.

Народ, осяяний пам’яттю,  нездоланний

Для всіх нас війна – вічно у незгасній пам’яті. Адже пам'ять – частина духовного життя народу, його найсвятіша істина. Той, хто пам’ятає, завжди сильніший, бо озброєний досвідом минулого. Досвідом боротьби і подолання труднощів, самозречення і відданості, мужності і непокори. Подвиги, здійснені нашими воїнами, зробили їх героями, а всенародна пам'ять – безсмертна. Саме про це йшла мова у піснях та віршах, які виконували ліцеїсти. Були й кадри воєнної хроніки, уривки кінофільмів, старі фотографії, а ще - сльози в очах, хвилювання і тремтіння юних сердець.

Ідуть роки. Все менше вас із нами,
Багато хто у землю вже лягли.
У ту, що захищали юнаками,
І саду цвіт навіки зберегли.
Вже третє покоління підростає,
Що про війну по фільмах тільки знає.
І ви для нас історією стали…
Спасибі, ветерани, що ми війни не знали!

Народ, осяяний пам’яттю,  нездоланний

Юридичний ліцей

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X