Міжнародний досвід

24-06-2015 Переглядів: 474

Нещодавно провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії експертно-криміналістичного забезпечення діяльності ОВС Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів НАВС підполковник міліції Максим Калатур відвідав м. Віченца (Італійська Республіка), де він пройшов навчальний курс «Захист цивільного населення» у Центрі підвищення кваліфікації поліцейських підрозділів із підтримання стабільності.

Зазначений Центр (далі - CoESPU) створено у 2005 році на базі колишньої школи молодшого командного складу Корпусу карабінерів Італійської Республіки на виконання рішення наради глав держав «Великої вісімки» з метою підготовки командних кадрів середньої та старшої ланки для поліцейських підрозділів ООН із підтримання стабільності.

Міжнародний досвід

Максим Калатур пройшов курс разом із 30 представниками із 15 різних держав (Бангладеш, Бенін, Буркіна-Фасо, Гана, Індонезія, Іорданія, Кенія, Непал, Нігерія, Мавританія, Пакістан, Руанда, Румунія, Сенегал, Україна). Більшість слухачів вже мали значний досвід роботи в миротворчих місіях.

Навчальний курс викладався англійською мовою і був розрахований на слухачів із рівнем мовної підготовки «вищий за середній» та/або «вищий». Використовувались поліцейська та військова термінологія, абревіатури, які вживаються офіцерами правоохоронних органів місій ООН під час участі у миротворчих операціях.

5 червня 2015 року зведений загін CoESPU прийняв участь у військовому параді з нагоди святкування 201-річниці створення Корпусу карабінерів Італійської Республіки. На вказаному заході зокрема були присутні міністри оборони та внутрішніх справ уряду республіки Італія.

Лекції та практичні заняття проводились викладачами та інструкторами CoESPU, а також спеціально запрошеними фахівцями з галузевих питань і представниками міжнародних організацій, діяльність яких вивчалась (ООН, ЄС, ОБСЄ, НАТО тощо).

Високий рівень їхньої професійної підготовки та організації навчання забезпечив ефективну теоретичну і практичну підготовку слухачів для участі у міжнародних миротворчих місіях та операціях із підтримання миру та безпеки.

Міжнародний досвід

Загалом навчання у CoESPU дало змогу підвищити фахову та мовну підготовку до рівня міжнародних стандартів. Активна участь цивільних, поліцейських та військових представників різних країн світу сприяла обміну досвідом і відпрацюванню взаємодії в інтернаціональному колективі.

Отримані за результатами навчання на згаданому курсі теоретичні знання, практичні навички та вміння, досвід спілкування з іноземними колегами будуть використані для удосконалення підготовки кандидатів до участі у міжнародних миротворчих операціях.

ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X