Курсанти відточують ази педагогічної майстерності

12-02-2015 Переглядів: 72

З 9 лютого 2015 року здобувачі ступеню вищої освіти магістра за спеціальністю «Судова експертиза» ННІПФЕКП НАВС розпочали проходження педагогічної практики.

Завдяки теоретичним знанням щодо дидактики та методики викладання, отриманими курсантами в першому навчальному семестрі при опануванні дисциплін «Основи педагогіки вищої школи» та «Основи психології вищої школи», під час педагогічної практики курсанти мають можливість проявити свої педагогічні здібності та організаторські таланти.

Педагогічна практика передбачає не лише проведення кожним здобувачем ступеню вищої освіти магістра навчального заняття, а й підготовку відповідних методичних та організаційно-управлінських документів, та наступний захист результатів практики.

Курсанти відточують ази педагогічної майстерності

Після інструктажу, проведеного за участю доцента кафедри управління та роботи з персоналом НАВС Кривушею В.І. та начальника кафедри криміналістичних експертиз ННІПФЕКП НАВС Антонюк П.Є., курсанти разом зі своїми керівниками (науково-педагогічні працівники кафедри криміналістичних експертиз та кафедри криміналістики та судової медицини НАВС) визначилися з видом та часом навчального заняття, проведення якого доручено практиканту.

Нещодавно здобувачі ступеню вищої освіти магістра за спеціальністю «Судова експертиза» «змагалися» між собою за звання «кращий викладач інституту», проводячи навчальні заняття на молодших курсах. Кожен «викладач-практикант», під керівництвом наставника, сам обирав методи проведення заняття та техніку викладання. Заняття проводилось відповідно до складеного магістром плану-конспекту, у якому відобразилася навчальна, виховна, розвиваюча мета заняття та навчальні питання для контролю знань курсантів. Заняття пройшли продуктивно, у дружній та робочій атмосфері: курсанти не лише викладали теоретичний матеріал, а й наводили приклади з власного професійного досвіду, набутого під час стажування в практичних підрозділах на 4 курсі навчання в Академії.

По завершенню педагогічної практики курсанти повинні оформити необхідні документи, проаналізувати свої дії на занятті та зробити для себе відповідні висновки. Можливо, саме під час педагогічної практики хтось з курсантів відчує своє педагогічне покликання та пов’яже своє подальше життя з науковою або викладацькою діяльністю. Але, в будь-якому випадку, здобутий досвід щодо спілкування з аудиторією стане в нагоді при подальшій професійній діяльності.

Кравчук Ольга

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X