Курсант НАВС врятував з полум’я стареньку бабусю

01-10-2014 Переглядів: 216

Національна академія внутрішніх справ вже майже сторіччя робить все можливе, аби виховати справжніх правоохоронців, які завжди прийдуть на допомогу тим, хто її потребує. Цього разу справжній офіцерський вчинок зробив наш курсант III курсу Олександр Загородній, врятувавши 80-річну бабусю з обіймів вогню.

Перебуваючи в короткостроковій відпустці в рідному селі Карапиші Миронівського району Київської області, Олександр повертався додому і помітив дим та полум’я на веранді в одному з житлових будинків.

Курсант НАВС врятував з полум’я стареньку бабусю

На перший погляд будівля здавалася нежилою, проте юнак вирішив перевірити чи немає нікого в приміщенні. Зайшовши в двір, він постукав у вікно та у відповідь почув крик про допомогу. Не вагаючись, зламав двері до палаючої веранди і доклавши значних зусиль виламав ще одні двері, які вели безпосередньо до будинку. У кімнаті він побачив майже непритомну від густого диму та вогню похилу громадянку. Не злякавшись полум’я та розуміючи безпорадність старенької, Олександр обережно виніс її із палаючого будинку на вулицю та зателефонував до пожежно-рятувальної служби, повідомивши про те, що сталося. Впевнившись, що бабуся у безпеці, він кинувся гасити пожежу разом з місцевими жителями, які вже побачили вогонь на будівлі.

Так, проявлена хоробрість, рішучість і небайдужість до чужого горя, стали запорукою врятованого життя.

Леонід Кальченко
за інформацією
Миронівської РДА Київської області

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X