Крихта любові до ближнього

19-12-2014 Переглядів: 189

Кожне народне свято в Україні має свою розмаїту самобутність. Вона виявляється в елементах обрядовості, піснях, іграх, забавах, прикметах, повір'ях. Не винятком тут є й одне з найбільших народних свят – зимового Миколи. Миколай допомагає нужденним, роздає дарунки і старається бути непоміченим. До нього звернені наші молитви і молитви дітей.

Крихта любові до ближнього

За ініціативи студентської ради, голови батьківського комітету інституту Наталії Андріященко та науково-педагогічних працівників кафедр кримінально-правових і загальноправових дисциплін інституту організовано благодійну акцію зі збору необхідних речей для вихованців дитячого будинку та поранених військових госпіталю прикордонників.

19 грудня відбулося свято на честь Дня Святого Миколая – покровителя дітей, у першу чергу – дітей-сиріт. Цього дня для вихованців юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва НАВС студентами 1-2-х курсів навчально-наукового інституту права та психології підготовлені творчі подарунки, та, звичайно, солодощі.

Окрім цього, студентами 3-го курсу інституту були відвідані діти з вадами Дарницького дитячого будинку-інтернату. Для малечі студентським активом курсу підготовлений святковий захід, де вихованцям вручили подарунки, провели концертну програму та різноманітні конкурси.

Також, студенти 4-го курсу відвідали поранених бійців у Центральному госпіталі Державної прикордонної служби України, які відновлюють своє здоров’я. Чоловіків вивезли з епіцентру АТО з пораненнями різного ступеня тяжкості. Під час спілкування студенти дякували солдатам за те, що вони не відступили перед ворогом. «Ми хотіли, аби ці чоловіки відчули нашу шану, любов, вдячність та повагу до них. Адже сьогодні там, на Сході, вони з бойовими побратимами відстоюють майбутнє нашої держави. Вони – Герої!», - зазначили представники студради інституту Марина Телявська та Аліна Марковіна. Усім пораненим Героям бажаємо швидкого одужання, адже у багатьох попереду тривалі і вартісні лікування. Тож – терпіння їм, мужності та витримки!

Крихта любові до ближнього

Допомагати може кожен з нас. І для цього не потрібно мати мільярди доларів чи євро. Просто необхідно плекати в собі бодай крихту любові – до Батьківщини, до ближнього, любові до життя.

Свято Миколая відроджує традиції милосердя, надихає всіх творити його, і є впевненість у тому, що сучасна молодь знатиме і шануватиме це свято як день, що дає можливість творити добро.

Світлана Головатюк

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X