Книга – шлях до державного становлення

20-02-2015 Переглядів: 231

Книга є одним з найбільших див, що створила людина. Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна жити і без книги. Неспроста є прислів’я: «Хліб годує тіло, а книга – розум».

Так великий учитель Василь Сухомлинський підкреслював: «Як музика не може прожити дня, щоб не взяти до рук музичного інструмента, не творити і не отримувати від цього насолоди, ¬ так людина не може обійтися без книжки».

Книга – шлях до державного становлення

19 лютого в Українському домі стартувала книжкова виставка «Київська весна ¬ 2015» відкриття якої відвідали проректора Національної академії внутрішніх справ Сергій Сергійович Чернявський та заступник ННІ підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції з навчально-методичної та наукової роботи Олександр Хуторянський за участю керівника та членів юридичної клініки «Захист», на запрошення бібліотеки з питань мистецтв ім. М.Бажана, в рамках співпраці. А також на відкритті книжкової виставки були присутні відомий український політик, поет, прозаїк Іван Федорович Драч та український дисидент, політик і юрист часів СРСР, письменник, автор Акту про Незалежність України Левко Григорович Лук’яненко, які безпосередньо взяли вітальне слово під час відкриття.

Як зазначали під час промови Іван Драч та Левко Лук’яненко, що українська культура завжди існувала та буде існувати, як би цього не хотіли вороги українського народу. Дуже цінними були слова Івана Драча, про те, що без книги немає міцної держави.

На цій виставці можливо було знайти різноманітну інформацію в сфері мистецтва, літератури, науки, педагогіки. Також відбулася презентація нових цікавих видань для дітей та школярів. У рамках книжкової виставки пройшов “Літературний салон”, де всі відвідувачі змогли ознайомитися із відомими і починаючими письменники і авторами.

Всі охочі мали змогу прийняти участь в акції “Робімо добрі справи“ намалювавши малюнок, де відображався би добрий вчинок. У межах цієї акції члени юридичної клініки змогли через програмне забезпечення Skype поспілкуватися з дітьми, які перебувають в зоні АТО, в м. Краматорськ і підтримати їх словами та намалювати для них малюнки.

Організатором зазначеного заходу виступили Державний комітет телебачення і радіомовлення України та ДП «Український дім». Виставка триватиме до 22 січня. Вхід на неї вільний. Кожен не байдужий до літератури може відвідати виставку та отримати від неї масу вражень та задоволення.

Ми висловлюємо подяку директору бібліотеки з питань мистецтв ім. М.Бажана Кондратюк Ларисі Володимирівні, за запрошення до участі в заході, під час якого члени клініки мали змогу провести профорієнтаційні заходи спрямовані на підвищення іміджу та престижу нашої академії, а також за співпрацю з юридичною клінікою «Захист». Бажаємо бібліотеці творчих успіхів та постійного розвитку, а всім іншим культурного та духовного збагачення. Читайте книжки – та будьте освіченими!

Керівник ЮК «Захист» ННІПФПСКМ
Ярослав Малик

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X