І відпочили, і духовно збагатились

16-06-2015 Переглядів: 146

14 червня курсанти 2 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та психологічної служби відвідали один з найбільших художніх музеїв України - Національний музей українського народного декоративного мистецтва. Розташований він на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника у приміщенні колишніх митрополичих покоїв і прилеглої до них домової Благовіщенської церкви, які є пам'ятками архітектури ХVІІІ - поч. ХХ ст.

Курсанти з цікавістю і захопленням розглядали різноманітні за матеріалом, формою, декоруванням і призначенням предмети домашнього вжитку, перетворені руками талановитих майстрів на високохудожні мистецькі твори. Всі вони мають яскраво визначені регіональні відмінності.

І відпочили, і духовно збагатились

Найбільше юнакам і дівчатам сподобалося те, що у всіх роботах простежуються народні традиції і звичаї, які передають глибоку філософську думку, настрій, емоції, світовідчуття, у всіх експонатах втілена певна ідея, конкретний образ.

В експозиції музею представлені всі види народного мистецтва України: килимарство, ткацтво, вибійка, вишивка, кераміка, різьблення та розпис по дереву, художня обробка шкіри, рогу та металу, скло, фарфор, писанкарство, народний живопис та іконопис. Дівчатам найбільше сподобалося українське народне вбрання: мистецтво крою, ткання, вишивки, аплікації, вибійки, плетіння, обробки шкіри. Їхню увагу привернули традиційні жіночі прикраси: дукачі, коралі, венеціанське намисто, вироби з бісеру.

«Це був чудово проведений час. Ми відкрили для себе багато нового зі сторінок українського мистецтва», – діляться враженнями курсанти. Всі із задоволенням підтримують такий відпочинок, адже він збагачує духовно і морально.

Тетяна Андрусик,
курсантка 2 курсу ФПФПМГБПС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X