Головне свято нашої держави

24-08-2014 Переглядів: 132

Сьогодні Україні виповнюється 23 роки. І мабуть вперше за весь цей час наш народ відзначає День незалежності дійсно свідомо. Так в центрі Києва, на Хрещатику, не зважаючи на складну ситуацію в нашій країні, відбулась урочиста частина свята.

Дійство розпочалося з підняття прапору та вшанування хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя за свободу та український народ.

«Події останніх місяців стали для нас нехай і не оголошеною, але справжньою війною. Можливо, вона так і увійде в підручники історії як Вітчизняна війна 2014 року. Війна проти зовнішньої агресії, за Україну, за її волю, за честь і славу, за народ, за незалежність. Вітчизняна вона тому, що на захист країни піднялися всі: від малих до старих. Війна за волю стала всеукраїнським рухом. Переконаний, битва за Україну завершиться для нас успішно завдяки загальнонаціональній солідарності помноженій на мужність і героїзм наших воїнів», – заявив Петро Порошенко, виступаючи перед присутніми.

Головне свято нашої держави

Також центральною вулицею столиці пройшов військовий парад. В ньому взяли участь понад 2500 військовослужбовців і курсантів, серед яких і Національна академія внутрішніх справ на чолі з ректором Володимиром Чернєєм. Відрадно, що в цьому році серед учасників парадного розрахунку – найкращі курсанти новоствореного Прикарпатського факультету НАВС. Показовим також є те, що у багатьох учасників параду діди і прадіди брали участь у перших боях на кордонах країни у 1941році.

Для академії велика честь брати участь у таких заходах, адже вона представляє Міністерство внутрішніх справ.

Головне свято нашої держави

Хрещатиком проїхали новітні зразки військової техніки, виготовлені в Україні, зокрема БТР-3, БТР-4Е, броньовані автомобілі "Дозор", РСЗВ "Град", РСЗВ "Смерч", ЗРС "Фаворит", комплекси зенітно-повітряної оборони "Оса", "Точка-У", "С-300" та інші. Всю цю техніку відразу після параду направлять до зони проведення АТО.

Головне свято нашої держави

Головне свято нашої держави

Головне свято нашої держави

Варто зазначити, що окрім воєнного проходження, що відбулося, в столиці також пройде парад вишиванок, різні ярмарки, декілька концертів та, звичайно ж, салют.

Головне свято нашої держави

Головне свято нашої держави

Ганна Вербило,
ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X