Фахове обговорення актуальних проблем кримінології за сприяння Фонду Фрідріха Еберта

30-11-2015 Переглядів: 88

Запобігання порушенням прав та свобод людини і громадянина – незмінний пріоритет діяльності правоохоронних органів. На превеликий жаль, випадки таких порушень досі продовжують мати місце. Отже, проблема потребує ґрунтовного вивчення з метою визначення передумов, чинників та формулювання способів (методів) вирішення.

Днями науково-педагогічні працівники академії взяли участь у тренінгу «Попередження катувань та жорстокого поводження в діяльності поліції», що його проводили фахівці Харківського інституту соціальних досліджень Денис Кобзев та Андрій Чорноусов. До заходу, що відбувся за допомоги Фонду Фрідріха Еберта, долучились також представники Харківського національного, Дніпропетровського, Луганського імені Е.О. Дідоренка, Львівського, Одеського державних університетів внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту МВС України, Національної академії прокуратури України та Академії адвокатури України.

Фахове обговорення актуальних проблем кримінології за сприяння Фонду Фрідріха Еберта

Учасники фахово обговорили питання дефініції катування та жорстокого поводження в міжнародному праві, міжнародні механізми попередження та розслідування катування, результати соціологічного дослідження незаконного насильства в міліції у 2015 році, відповідну практику Європейського суду з прав людини, функціонування національного превентивного механізму з подолання катувань в Україні.

Доповіді харківських науковців викликали професійний інтерес та справжню зливу запитань. Плідна дискусія з порушених питань надала можливість побачити проблему протидії катуванню та жорстокому поводженню під новим кутом.

Сподіваємось, що цей та інші заходи, проведення яких стало можливим завдяки активному сприянню Фонду Фрідріха Еберта, помагатимуть подальшому розвитку співробітництва та зміцненню взаємодії між галузевою вищою освітою та недержавними експертними установами і міжнародними організаціями.

Фахове обговорення актуальних проблем кримінології за сприяння Фонду Фрідріха Еберта

Відділ міжнародних зв’язків

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X