Фахівці ФРН відвідали академію для обміну досвідом

09-07-2015 Переглядів: 77

За сприяння та допомоги Фонду імені Фрідріха Еберта у Національній академії внутрішніх справ проведений міжнародний семінар на тему: «Забезпечення прав та свобод людини у діяльності міліції/поліції», у якому взяли участь фахівці Академії поліції землі Бранденбург (ФРН) – директор Інституту базової підготовки пані Керстін Петерсен-Шефер та професор конституційного і європейського права пан Ральф Аллевельдт. Їх супроводжувала координатор проектів Представництва Фонду в Україні пані Олена Давліканова.

Фахівці ФРН відвідали академію для обміну досвідом

У рамках посилення складової прав людини і демократичних цінностей у навчальних програмах галузевих ВНЗ метою заходу був обмін досвідом із проблемних питань дотримання прав і свобод людини у практичній діяльності підрозділів міліції/поліції, а також особливостей підготовки майбутніх правоохоронців у профільних навчальних закладах.

Окрім іноземних фахівців, у семінарі взяли участь представники Харківського національного, Дніпропетровського, Луганського імені Е.О. Дідоренка та Львівського державних університетів внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту МВС України, а також Секретаріату Урядового уповноваженого з питань Європейського суду з прав людини.

Фахівці ФРН відвідали академію для обміну досвідом

У вступному слові ректор академії генерал-майор міліції Володимир Чернєй зазначив: «Система органів внутрішніх справ активно реформується, проте незмінним залишається пріоритет нашої з вами роботи – безумовне дотримання прав і свобод людини і громадянина. Водночас маю наголосити: самого лише проголошення такого пріоритету замало. Треба не лише нормативно його закріпити та передбачити сувору невідворотну відповідальність у разі порушення, а й належним чином підготувати кожного правоохоронця прищепити йому розуміння того, що дотримання прав людини – абсолютна необхідність у його роботі. Адже саме людям, народу України, присягає він вступаючи на службу».

Крім жвавого обговорення актуальних питань та фахових дискусій щодо порушеної проблематики, гості також мали змогу відвідати Музей МВС України. Німецькі представники висловили щире задоволення заходом та сподівання на подальший обмін практичним досвідом у цій та інших галузях освіти правоохоронців.

Усі учасники семінару одностайно вдячні Фонду імені Фрідріха Еберта і працівникам його Представництва в Україні за активне сприяння та допомогу в організації та проведенні заходу.

Фахівці ФРН відвідали академію для обміну досвідом

Леонід Кальченко, ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X