Екскурсія до музею Небесної сотні

05-10-2015 Переглядів: 475

Українцi мають усi пiдстави пишатися тим, що їхня Батькiвщина не раз переживала днi могутностi й слави, мала справдi легендарних героїв, мужньо долала найважчi випробування. I потiм вiдроджувалась, виростала з руїн, виховувала новi поколiння, закоханих у рiдну землю лицарiв правди i волi.

Ми - частина великого народу, великої історії, великої землі... Знати свою історію і виносити з неї уроки життя, корисні знання наших предків застосовувати і в сучасності – є обов’язком кожного громадянина. Тому виховання молодого покоління повинно базуватися на історії величі, вселяти оптимізм і бажання пишатися своєю країною.

Третього жовтня курсанти 1 курсу Прикарпатського факультету відвідали музей Небесної сотні в Івано-Франківську - перший і поки що єдиний заклад, який містить у собі арт-об'єкти присвячені Революції Гідності.

Екскурсія до музею Небесної сотні

Головна мета музею — зберегти пам’ять про тих, хто стояв на барикадах і ціною свого життя торував шлях для утвердження незалежної України. Музей створений не у його звичній формі, а як місце спогадів і роздумів про події на Майдані.

Центральне місце займає 30-метрове панно-діаграма подій на Майдані, яке теж доповнюють своєрідні барикади з шин і щитів. Навпроти – триптих-ікона «Небесна сотня». Деякі експонати відтворюють реальні події з Майдану: польова кухня, шпиталь, що облаштували у Михайлівському соборі, барикади.

Курсанти змогли побачити  ущент прострелений щит, бронежилети, серед них є й перші саморобні. В кожному бронежилеті усередині міститься молитва. Також побачили  каски та рукавиці майданівців, ноші, на яких переносили поранених. На деяких речах є сліди крові.

На стінах відвідувачі музею читали уривки віршів, цитати, майданівські плакати і гасла.

Особливу увагу юних правоохоронців привернули особисті речі одного з героїв – 19-річного івано-франківського студента Романа Гурика. Це кросівки, в яких він був на Майдані, рюкзак з його кров’ю.

Головна увага курсантів була звернена на стенди, присвячені Героям Небесної Сотні. Їхні імена назавжди викарбуються в нашій пам’яті, адже вони відстоювали та боролись за наше майбутнє, несли єдність духу та думки українського народу. Герої йшли до кінця, несучи в серцях любов до своєї країни і були впевнені у її великому майбутньому.

Екскурсія до музею Небесної сотні

На шляху до музею курсанти поклали квіти до пам’ятника працівникам міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X