Екскурсія до центру народного мистецтва

18-05-2015 Переглядів: 305

Травень – своєрідна межа між весняною відлигою та спекотним літом. У ці теплі дні кожен хоче відпочити, насолодитись сповна чудовим буянням трав. Саме в цей час курсанти 1 курсу Прикарпатського факультету та курсанти 2 та 3 курсів навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції змогли відвідати чарівний Карпатський край, почерпнути життєдайної сили віковічних гір та манливого смерекового лісу. 17 травня вони відвідали центр народного мистецтва, відомий туристичний центр та кліматичний курорт Прикарпаття - Яремче.

Екскурсія до центру народного мистецтва

На під’їзді до містечка курсантів зачарував живописний краєвид вздовж річки Прут та п’янкий аромат гірського повітря. Прогулянка Яремче почалася із одного з найповноводніших каскадних водоспадів Карпат – Пробій. Водоспад, звичайно, невеликий, всього 8 метрів заввишки, але він зачаровує туристів своєю неповторною красою. Через водоспад перекинутий місток. Одразу біля водоспаду курсанти мали змогу побачити ресторан «Гуцульщина», побудований з дерева без єдиного цвяха. Всередині милують око різьблені по дереву прикраси, шкури диких тварин, музичні інструменти. Перейшовши на іншу сторону річки, вони потрапили на сувенірний ринок, відомий як у Карпатах, так і по всій Україні, де мали змогу подивитися та придбати унікальні вироби народних майстрів зі шкіри та хутра, кераміки, металу, дерева. Окрім того, на ринку місцевий національний колорит створював по-справжньому веселу та святкову атмосферу: тут ходили гуцули, одягнуті в національне вбрання, лунали коломийки.

Також майбутні правоохоронці побували на одній з найвідоміших і досяжних вершин – горі Маковиці висотою 984 метри над рівнем моря, що є найвищою вершиною в околиці Яремче. До речі, її назва походить від слова маківка, тобто верхівка. Приємні подорожі з задоволенням для душі і користю для тіла в Яремче дуже популярні саме на цю безлісу вершину, з якої відкривається захоплююча панорама Карпатських гір, і займає небагато часу.

Екскурсія до центру народного мистецтва

Маршрут пролягав через урочище "Дрібка", стежкою Довбуша, повз скелі Довбуша - унікального об'єкту - нагромадження скель. За легендами, тут ховався і воював Олекса Довбуш.

З вершини перед юними туристами відкрився краєвид майже на всю територію національного парку, а саме чудовий вид на все місто, на Делятин, Ямну, Микуличин, долину річки Жонка, яка бере початок на північному схилі хребта Явірник, долину річки Прут в околицях с. Микуличин, а також вершини Чорногірського масиву.

Також кожен міг зробити неповторні фотографії, адже як виявилося, там досить просто створити "високохудожні" фото. Для цього достатньо багато фотографувати, а природа та місцевий колорит зроблять свою добру справу.

Після сходження на гору, курсанти змогли поласувати кулінарною візитівкою Гуцульщини – смачним, ситним, неймовірно ароматним баношем.

Надовго у спогадах курсантів залишаться основні туристичні принади Яремче – відпочинок серед гір, покритих густим хвойним лісом, водоспад «Пробій», 12-метровий місток через річку Прут, сувенірний ринок, музей «Гуцульщина» та церкви, зібрані без єдиного залізного цвяха. А ще скелі Довбуша, бурхлива річка для екстремального рафтингу та високі гори для неспокійних любителів гарних краєвидів.

Екскурсія до центру народного мистецтва

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X