Духовний і культурний розвиток майбутніх офіцерів

07-04-2015 Переглядів: 93

4 квітня в ННІ підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції відбулися заходи, присвячені ознайомленню курсантів інституту з історичними пам’ятками архітектури Печерського району Києва. У заходах взяли участь курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства інституту. Розпочавши свій маршрут з найглибшої в Києві станції метро «Арсенальна», курсанти під супроводженням працівників відділення соціально-гуманітарної роботи інституту відвідали парк «Перемоги» та розташований на його території Національний музей «Меморіалу пам’яті жертв голодомору в Україні», експонатами було висвітлено ті трагедії, які відбувалися в історії українського народу.

Духовний і культурний розвиток майбутніх офіцерів

Продовжуючи свій маршрут, курсанти відвідали одну із духовних святинь не тільки України, а й усього православного світу, пам’ятник історії і архітектури, а також діючий монастир Української православної церкви Московського патріархату – «Успенську Києво-Печерську Лавру». Далі у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, який розташований на території Верхньої лаври, курсанти були приємно вражені масштабами та красотою архітектурного ансамблю святині, яка розташована на Печерських пагорбах культурної, духовної та державної столиці України та разом з Софійським собором внесена до переліку світової спадщини ЮНЕСКО.

Духовний і культурний розвиток майбутніх офіцерів

Після прогулянки по території Лаври, екскурсія продовжилася до музейного комплексу «Національного музею історії Великої Вітчизняної війни». З цієї території перед курсантами відкрилась не тільки дивовижна панорама весняного міста, а й унікальна та величава споруда, шедевр архітектурної думки, одна з найвищих монументальних скульптур у світі – Батьківщина-Мати, висота якої, до речі, складає 102 метри. Знаходячись в музеї, курсанти зачарованим поглядом любувались величчю споруди та робили на її фоні на пам’ять і фотознімки.

Духовний і культурний розвиток майбутніх офіцерів

Після прогулянки музеєм, маршрут екскурсії продовжився через Маріїнський парк, Хрещатий парк, на території якого розташована Арка дружби народів, Парковий міст через Дніпро до київського фунікулеру, яким курсанти з великою радістю та щасливими усмішками з задоволенням скористувались, піднявшись на ньому з Поштової площі до Михайлівського Золотоверхого собору, оскільки багато хто з курсантів навіть і не знав про існування такого виду громадського транспорту в Києві.

Відвідавши Михайлівський Золотоверхий монастир, який був споруджений у 1108–1113 роках онуком Ярослава Мудрого Київським князем Святополком Ізяславичем, де сьогодні на його території розташована Київська православна богословська академія та храм святого Апостола і євангеліста Іоана Богослова, курсанти з Михайлівської площі пройшлись до Майдану Незалежності, а після, щасливі від побаченої краси квітневого Києва та з приємними враженнями, повернулись до інституту з надією ще раз відвідати побачені місця.

Духовний і культурний розвиток майбутніх офіцерів

Під час такої цікавої прогулянки було чимало здивувань та зацікавленості, оскільки курсанти не тільки дізнались історичні факти, а й особисто мали змогу не уявою, а на власні очі побачити архітектурні дива минулого.

Такі заходи є вкрай необхідні, адже поруч з опануванням основної професії правоохоронця курсанти академії повинні всебічно розвиватись, що можна із задоволенням і користю робити у вихідні дні.

ВСГР ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X