Довгоочікувані хвилини спілкування

26-06-2017 Переглядів: 160

Продовжуючи славні традиції академії, 23 червня, в приміщенні центрального корпусу відбулась зустріч випускників Київської вищої школи МВС з нагоди 30-ї річниці випуску та пам’яті 31-ї річниці участі в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

З усіх куточків України на зустріч прибуло 65 випускників, у тому числі один з Республіки Молдова.

В період навчання в КВШ (1984 – 1987 роки) слухачі постійно несли службу по охороні публічного порядку в м. Києві, у 1986 році в квітні брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а у липні несли службу в Москві на Іграх Доброї волі. Окрім цього, брали участь в проведенні правової пропаганди серед населення м. Києва та надавали допомогу в заготівлі овочів для мешканців Залізничного (нині Солом’янського) району.

За 30 років служби в ОВС, після отримання диплому про вищу освіту, випускники курсу працювали на різних, в тому числі керівних, посадах і закінчили службу в званні полковників, а п’ять осіб – в званні генералів (Березан В.М., Шмітько О.Г., Чепак В.І., Іванов П.Ф. і Кононов В.В.). Особливо приємно, що п’ять випускників підготували та захистили дисертаційні дослідження, в тому числі, три доктора юридичних наук: Колб О.Г., Кельман М.С. і Цимбалюк В.С., та два кандидата юридичних наук: Березан В.М. та Михайлов П.М. А випускнику Туровичу С.М. за успішну роботу в слідчих органах Указом Президента України присвоєно почесне звання Заслужений юрист України.

Більшість випускників сьогодні перебувають на пенсії і працюють адвокатами, суддями районних судів та охоронних структурах.

Зустріч була тепла, дружня і радісна.

Довгоочікувані хвилини спілкування фото 1

Випускники поклали квіти до пам’ятника співробітникам органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків. Після того, переглянули виступ ансамблю барабанщиць НАВС, ознайомились з експонатами Музею МВС України. В актовій залі академії відбулась зустріч випускників із ректором. Володимир Чернєй щиро привітав випускників, розповів про роботу академії, згадав квітень 1986 року коли, працюючи на посаді начальника курсу Навчального центру УВС Київського міськвиконкому, в однин і той же час зі слухачами КВШ 2-го курсу, брав участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Довгоочікувані хвилини спілкування фото 2

Довгоочікувані хвилини спілкування фото 3

Від імені випускників колишній начальник головного штабу МВС України Березан В.М. та професор Колб О.Г. подякували Володимиру Васильовичу за прекрасний прийом випускників і побажали успіхів у підготовці молодих правоохоронців.

Зі щирими словами до випускників звернувся начальник курсу Федченко С.А., доцент кафедри політичної економіки Зюнькін А.Г. та голова студентського самоврядування Буртак А.В.

На завершення зустрічі до уваги випускників був представлений святковий концерт.

Довгоочікувані хвилини спілкування фото 4

В.С. Заяць

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X