Допоможи місту – вийди на суботник!

24-04-2015 Переглядів: 192

У суботу студенти-заочники курсу 2-К після занять в НАВС організували суботник у парку на перехресті вулиць Підлісної і Наумова, що у Святошинському районі. Приводом стала історія, яку розповіла молода матуся, що живе неподалік цього парку. Вона розповіла як тиждень тому її маленька донечка знайшла використаний шприц і дивом не поранила себе.

Допоможи місту – вийди на суботник!

Організатор акції, громадська діячка та студентка НАВС Оксана Воробйова розповідає: «Ця історія не залишила нас байдужими і ми вирішили допомогти і своїми руками прибрати парк. Коли ми побачили його, то склалося враження, ніби це якесь сміттєзвалище. Проте, як виявилося, для того, щоб місце стало чистим потрібно не так багато: трохи часу, команда однодумців, хороший настрій та бажання зробити корисне. Всього декілька годин роботи – і тепер тут приємно прогулятися або провести час на свіжому повітрі з сім’єю».

Автор ідеї Артем Катальников додає, що він постійно бере участь у подібних заходах: «Такі суботники не лише допомагають зробити місто чистим, але й створюють хороший настрій, допомагають краще дізнатися людей, з яким вчишся або працюєш. Завжди приємно бачити результати своєї роботи».

Допоможи місту – вийди на суботник!

Студентам допомагали прибирати працівники КП «Київзеленбуд». Матусі з дітками, які живуть поряд і кожного дня приходять до парку, зупинялися і запитували, коли наступного разу буде така добра справа, адже вони теж хочуть допомогти.

«На жаль, у парку майже немає смітників. Це одна із причин, чому папірці, обгортки, пляшки лежать на стежинах та галявинах. Усі хочуть жити у місті, де немає сміття. Наша група показала, як легко зробити парк чистим. Так само легко очистити свій двір, вулицю та район. Маємо надію, що кияни менше смітитимуть. Наприклад, у Швейцарії усі, незалежно від статусу, викидають або вивозять сміття у спеціально визначене для цього місце. У цій країні за те, що викинеш папірець на вулиці або у парку – дуже великі штрафи. Можливо, і в Україні слід запровадити таку практику?», - зазначила Оксана Воробйова.

Допоможи місту – вийди на суботник!

Хоча прибрати вдалося не весь парк, але задоволеними залишились усі: і студенти, що організувалися та очистили величезну територію, і працівники «Київзеленбуду», що виконали роботу та усі, хто щодня гуляють цим парком.

Оксана Воробйова

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X