До всесвітнього дня Землі

23-04-2015 Переглядів: 329

22 квітня відзначається всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження природних ресурсів, якими наділила нас природа.

До всесвітнього дня Землі

Вперше день Землі був відзначений у 1970 році і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це – свято чистої Води, Землі і Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети у справі захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології.

З нагоди цієї події в юридичному ліцеї імені Я. Кондратьєва викладачами природничо-математичних дисциплін Шапошніковою І. М., Федоренко Л.С. та Ареф’євою В.О. було проведено загальноліцейну виховну годину на тему: «Земля – наш дім».

До всесвітнього дня Землі

Метою заходу було не тільки нагадати про екологічні катастрофи, що відбуваються у сучасному світі, але і спонукати учнів замислитися над тим, що ми можемо зробити для зміни екологічної ситуації в нашій державі.

Сучасне суспільство все більше стурбоване проблемою взаємовідносин людини й біосфери, суспільства й природи, збереження й поліпшення середовища існування.

Екологічний стан планети є глобальною проблемою світового масштабу XXI століття, яку намагаються розв’язати вчені багатьох країн світу. Стан довкілля має змусити нас поставити питання: «А чи будемо ми та наші нащадки жити на блакитній планеті?»

До всесвітнього дня Землі

Глобальне знищення природи – то лише побічний результат згубної діяльності суспільства. Екологічна драма розгортається на наших очах. Ми бачимо це і розуміємо, що це дуже серйозно, але чому ж тоді не припиняється цей страшний "марафон", який неминуче призведе людство до загибелі? Екологічна ситуація вже близька до критичної. Потрібні нові ідеї, зусилля і колосальні матеріальні витрати, щоб зупинити катастрофу. Тому ставлення людини до природи нині набуває такого самого морального значення, як і ставлення людини до людини.

Шапошнікова І.М.
Федоренко Л.С.
Ареф’єва В.О.

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X