День української мови та писемності

24-11-2014 Переглядів: 123

Національна академія внутрішніх справ та Студентська рада м. Києва, до складу якої входять представники ННІ ПФПМГБНГУ НАВС, на базі Центру дитячої та юнацької творчості Солом’янського району спільно з учнями нашого міста відзначили День української мови та писемності.

День української мови та писемності

Мова — живий організм, який розвивається за своїми законами. Це нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об’єднує минуле й прийдешнє. Це - спадкоємність не лише в межах роду, а й народу. Ще Вольтер писав, що всі основні європейські мови можна вивчити за шість років, а свою рідну мову треба вивчати все життя. Пізнання світу через національне слово надзвичайно важливе. Рідну мову слід оберігати як своє майбутнє, пам'ятаючи про першозначення її, як безсмертя українського духу, її рятівну, очищаючу, цілющу, відроджуючу властивість. Античні мудреці казали: "Говори - і я тебе побачу". Якими побачить українців світ - залежить від самих українців.

День української мови та писемності

«Подих кожного слова» - саме таку символічну назву отримав проведений захід, особливістю якого було те, що вперше студентська та учнівська молодь виконали Гімн України під гру українського народного інструмента кобзи. Також студенти та учні декламували вірші українських письменників, розповідали історію виникнення української писемності, виконували українські танці та співали народні пісні.

Даний захід має важливу соціальну та виховну значимість, особливо в умовах сьогодення. Основним завданням подібних заходів є популяризація української мови та писемності, а також прояв поваги до іноземних мов ( як приклад: декламування вірша Т.Г. Шевченка різними мовами світу).

День української мови та писемності

Слід зазначити, що вперше день української мови та писемності відзначався Студентською радою м. Києва, яка об’єднує столичні виші та школярів нашого міста.

Олена Ремез

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X