Цінуєш життя – дотримуйся Правил дорожнього руху

22-01-2015 Переглядів: 374

21 січня на базі центру спеціальної фізичної підготовки Національної академії внутрішніх справ (смт Віта-Поштова), в рамках навчальної програми відбулася зустріч курсантів з представником Департаменту Державтоінспекції МВС України майором міліції Тетяною Волошиною та старшим викладачем кафедри автопідготовки НАВС майором міліції Юрієм Демченком. Основна тема заходу «Виконання Правил дорожнього руху стосується кожного».

Цінуєш життя – дотримуйся Правил дорожнього руху

Семінарське заняття розпочалося з доповіді курсантами про види дорожньо-транспортних пригод, алгоритму дій під час автопригод та курйозні випадки на дорозі, що трапляються на території нашої країни. На зустрічі обговорювалися питання щодо оформлення «механічних» ДТП за допомогою Європротоколу, сплата адміністративного штрафу за порушення ПДР через мобільний термінал, новації Державтоінспекції в цілому та багато інших проблем. Першокурсники задавали питання – як на практиці діяти в тій або іншій ситуації на дорозі.

Одним із найболючіших моментів стало привернення громадськості до дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Зокрема нещодавно, під час онлайн-конференції в прес-центрі газети «Аргументы и факты», що проходила за участю начальника Департаменту ДАІ Анатолія Сіренка, до студії звертався чоловік з питанням про дитячий травматизм на дорозі, і як з ним боротися.

Старший викладач кафедри автопідготовки Юрій Демченко навів дані щодо ДТП за участю наймолодших учасників дорожнього руху. На жаль, статистика сумна. За 2014 рік на території держави трапилося 3431 ДТП за участю неповнолітніх, з них 3711 отримали травми та 248 дітей загинули.

Цінуєш життя – дотримуйся Правил дорожнього руху

«Пріоритетним напрямком у діяльності інспекторів ДАІ й надалі залишається профілактика дитячого дорожнього травматизму, – наголосила Тетяна Волошина. – Аби малеча не ставала учасниками ДТП, вартові доріг постійно проводять різноманітні профілактичні заходи, направлені на попередження та недопущення пригод даного виду».

Першокурсники пропонували свої заходи впливу щодо боротьби з дитячим травматизмом на дорозі. Адже діти – це сама незахищена категорія учасників руху. Навчаючи її дорожній грамоті, треба показувати їй ті порушення, які досить часто можна побачити на вулицях серед водіїв і пішоходів, аби у дитини ввійшло в звичку не допускати їх, як у якості пішохода, так і надалі в якості водія.

Цінуєш життя – дотримуйся Правил дорожнього руху

По завершенню зустрічі курсанти подякували гостям з ДАІ за змістовну бесіду з цікавими прикладами зі свого досвіду та під бурхливі оплески проводжали колег з класу.

ВЗГ НАВС за інформацією прес-служби
Департаменту ДАІ МВС України

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X