Цікаві і корисні вихідні

10-11-2015 Переглядів: 74

Презентація сучасної української книжкової продукції відкрилась з нагоди вшанування Митрополита Андрея Шептицького і відзначення дня української писемності та мови.

Місцеві науковці, письменники, видавці та розповсюджувачі друкованої продукції представили на книжковому ярмарку свої доробки.

Курсанти Прикарпатського факультету НАВС сьомого листопада ознайомились з експозицією пересувної виставки «Митрополит Андрей Шептицький – Мойсей українського народу», підготовленої Державним архівом Івано-Франківської області спільно з парафією Святих Кирила і Мефодія, тематичною виставкою з фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка книгами виданими у 2015 році за сприяння Івано-Франківського обласного бюджету.

Цікаві і корисні вихідні

У програмі дводенної книжкової виставки пройдуть автограф-сесії з відомими письменниками Прикарпаття, презентації нових книг видавництв «Discursus» та «Лілея-НВ» за участю авторів Тараса Прохаська, Богдана Томенчука, Мірека Боднара, Богдана Ославського.

Курсанти мали честь взяти участь у великому святі, присвяченому Дню української писемності та мови. Фонд представлений матеріалами, які розповідають про життя і творчість великої особистості в Україні і в світі, про Андрея Шептицького. Представлена література на виставці – маловідома, проте є сторінки, є грані його діяльності, які є цікавими для читачів. Він був просвітителем і духовною людиною і його поради актуальні і нині.

Цікаві і корисні вихідні

Крім того, відповідно до плану вихідного дня, восьмого листопада змістовне дозвілля курсантів проходило в міському парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка.

Парк, в якому своєрідно поєднані англійський і французький стилі, є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Як заповідний об’єкт він входить до складу природно-заповідного фонду і є складовою частиною світової системи природних територій та об’єктів.

Цікаві і корисні вихідні

Його можна назвати й музеєм природи, адже, окрім місцевих порід, тут ростуть й екзотичні дерева і чагарники, завезені свого часу з розсадників Польщі, Франції та Америки. Зокрема, тут можна побачити рідкісне тюльпанове дерево та гінкго – єдиного представника родини гінкгових і найстарішого предка голонасінних, що зберігся до наших днів.

З 1945 р. парк носить ім’я Т.Г. Шевченка. Наприкінці 1948 р. до нього приєднали прилеглу територію колишнього приватного парку Ромашкана, після чого його площа склала 28 гектарів.

Під час першої реконструкції тут посадили понад 1,5 тис. різних дерев і чагарників. У відремонтованій будівлі паркового палацу розмістили бібліотеки для дітей і дорослих, читальний зал, ресторан, більярдну. Спорудили літній «зелений» театр на 900 місць. Обладнали дитячий та танцювальний майданчики.

Цікаві і корисні вихідні

У 1955 р. поблизу відкрили міське озеро, споруджене на болотистій місцевості методом народної будови площею водного плеса 38 га. Тут обладнали пляжі, човнову та рятувальну станції. За час свого існування це озеро пережило лише одну реконструкцію, яка, однак, тривала понад сім років, і мало різних власників. Зараз озеро знову у складі міського парку.

У 1974 р. працівники управління «Росмонтажатракціон» встановили колесо огляду висотою 28 метрів, яке й зараз є улюбленою розвагою відвідувачів міського парку.

Курсанти провели ще один цікавий і корисний день на лоні природи.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X