Це потрібно не мертвим – це потрібно живим

30-06-2016 Переглядів: 386

22 червня 75 років тому на нашу землю прийшла Друга світова війна, яка забрала 27 млн. людей, а її чорне крило торкнулося майже всіх сімей. Тому не дивно, що саме в цей день у нашій країні визначається як День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Представники ветеранської організації академії в цей день зранку разом з представниками ветеранських організацій Солом’янського району поклали квіти до обеліска на Солом’янському кладовищі загиблим у 1941-1945 рр. А потім разом з представниками ветеранської організації ГУ МВС України в м. Києві побували в с. Калинівка Броварського району Київської області, де у вересні 1941 року бійці 227 полку НКВС на чолі з командиром майором Вагіним Тимофієм Івановичем обороняли Київ від нацистських загарбників.

Це потрібно не мертвим – це потрібно живим

До обеліска були покладені квіти. Мітинг відкрив голова Ради ветеранів столичного главка генерал-майор міліції у відставці Куліков Анатолій Михайлович. Хвилиною мовчання була вшанована пам'ять загиблих героїв.

Командувач внутрішніми військами МВС України у 1992-1996 рр. генерал-лейтенант у відставці Борисенко Володимир Андрійович розповів про бойовий шлях 227 полку, який входив у 4-ту дивізію НКВС під командуванням полковника Мажиріна Федора Максимовича і про подвиг його бійців при обороні Києва. Він детально розповів про історію полку, його структуру, а також про завдання, що ставились перед ним, та його подальшу долю.

На мітингу виступили ветеран карного розшуку полковник міліції у відставці Вікторов Іван Васильович і полковник міліції у відставці, учасник Другої світової війни Кононенко Леонід Минович, які розповіли про участь в обороні Києва своїх рідних.

Присутні підкреслили, що такі заходи щодо вшанування пам’яті потрібно не мертвим, а потрібні живим.

Це потрібно не мертвим – це потрібно живим

Коваль П.І., заступник Голови Ради ветеранів НАВС,
Хотінь І.В., заступник Голови ветеранської організації ГУ
МВС України в м. Київ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X