Пам’ятаючи великий подвиг

20-04-2017 Переглядів: 215

На долю народу України, наших батьків, дідів і прадідів у ХХ столітті випало надзвичайно важкі випробування – дві світові війни та найбільша техногенна катастрофа – аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Пам’ятаючи великий подвиг

Cлово «Чорнобиль» назавжди залишиться у пам’яті людей, як символ великого лиха, мужності та героїзму тих, хто з честю виконав свій обов’язок.

Пам’ятаючи великий подвиг

Напередодні 31-х роковин цієї трагедії, 19 квітня, в Інституті післядипломної освіти, відбулася зустріч учасників ліквідації навслідків аварії на ЧАЕС Никоненка Михайла Яковича та Симона Юрія Сергійовича з колективом інституту та кафедрою кримінального процесу.

Пам’ятаючи великий подвиг

Перед присутніми виступили ліквідатори, які повідомили про обставини Чорнобильської трагедії командний склад та слухачів Київської вищої школи міліції МВС СРСР, які з першого дня аварії на ЧАЕС були у передовому загоні ліквідаторів її страшних наслідків.

Минуло більше 30 років, але і досі невідома правда про причини трагедії. Чи це чиясь непрофесійність, чи це диверсія? Зрозуміло одне без людського фактора ця біда не прийшла б до нас. Чому ми повинні про це згадувати не тільки сьогодні, але й завжди пам’ятати? Найперше, щоб подібне ніколи не повторилося. По-друге, кожен з нас щоденно має пам’ятати, що від наших професійних чи непрофесійних дій, слів залежить доля людини, а може й не однієї.

Пам’ятаючи великий подвиг

Наприкінці зустрічі колектив інституту і гості переглянули документальний фільм «Чорнобиль. Точка часу» та поділилися своїми спогадами про цю страшну трагедію.

Пам’ятаючи великий подвиг

Сьогодні, незважаючи на складну ситуацію в державі, яка обумовлена загальновідомими внутрішніми та зовнішніми чинниками, ми не маємо права забувати тих, хто свідомо, ризикуючи своїм життям і здоров`ям, боровся з мирним атомом.

Інститут післядипломної освіти

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X