Чорнобиль – наш довічний біль

28-04-2016 Переглядів: 73

26 квітня 1986 року сталася безпрецедентна за масштабами та наслідками техногенна катастрофа двадцятого сторіччя – аварія на Чорнобильській АЕС, яка завдала нашому народові багато горя та важких випробувань.

26 квітня 2016 року по всій Україні проводились заходи до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Пройшли заходи і в навчально-науковому інституті №3. У великій актовій залі на ранковий мітинг-реквієм зібрався весь колектив інституту та ветерани ОВС – учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Директор інституту полковник поліції Володимир Клачко, відкриваючи мітинг-реквієм, зазначив, як в той драматичний період, так і сьогодні, правоохоронні органи займають своє особливе місце на вирішальних і найбільш важливих напрямах роботи з небезпекою. Адже на той період всі без винятку підрозділи системи Міністерства внутрішніх справ брали участь у приборканні непримиренної стихії. Серед них і наші співробітники, які на той час навчалися та працювали в інституті. Всі вони виявили неабияку силу духу та патріотизм.

Чорнобиль – наш довічний біль

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів, які ціною свого життя забезпечили наше сьогодення.

Чорнобиль – наш довічний біль

Своїми спогадами про ті тривожні квітневі дні 1986 року з курсантами поділився ветеран органів внутрішніх справ, член Ради Асоціації ветеранів МВС України, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС полковник внутрішньої служби у відставці Володимир Грищенко.

Чорнобиль – наш довічний біль

З напутнім словом до курсантської молоді звернувся настоятель Храму Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла протоієрей Валерій Новаш.

У другій половині дня у великій актовій залі проходив тематичний вечір для постійного та перемінного особового складу навчального підрозділу.

Пройшло 30 років, але ще не зтерлися в пам’яті очевидців трагічні події тих днів. Чорнобильська рана ще довго нагадуватиме про себе, і мабуть, не загоїться ніколи.

«…Чорнобиль. За цим словом – безодня людських трагедій. Подвиг і безсилля. Пам’ять і забуття. І наш довічний біль».

Елеонора Маковецька, ВСГР

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X