Чергові методологічні студії у Національній академії внутрішніх справ

27-02-2015 Переглядів: 180

Підступна мінливість суспільно-політичних реалій та інертність їх правової оцінки змушують наукову спільноту до прискорених пошуків інструментарію дослідження правової реальності. Теоретичною основою такого інструментарію, його світоглядним базисом безумовно є методологія юридичної науки. Саме методологія в умовах невизначеності новітньої парадигми праворозуміння вимагає діалогічного пошуку її категоріального каркасу.

Вище названі обставини спонукали науковий загал Національної академії внутрішніх справ до проведення 25 лютого чергового засідання методологічного семінару.

Чергові методологічні студії  у Національній академії внутрішніх справ

О 15 годині у просторій залі засідань Вченої ради академії зібралися поважні науковці, керівництво академії та наукова молодь, щоб послухати доповідь та обговорити результати дослідницьких пошуків одного з новаторів юридичної науки, головного наукового співробітника відділу організації науково-дослідної роботи доктора юридичних наук, старшого наукового співробітника Юрія Орлова. Його доповідь з теми “Автоколивальна модель глобальних демографічних криз”, традиційно для сміливих пізнавальних розвідок автора, викликала жвавий інтерес, який втілився у запитаннях та виступах учасників засідання методологічного семінару.

Зокрема, у обговоренні доповіді взяли участь професор кафедри кримінального процесу доктор юридичних наук, професор Никифор Карпов, професор кафедри філософії права та юридичної логіки доктор філософських наук, професор Олег Бандура, професор кафедри філософії права та юридичної логіки кандидат юридичних наук, доцент, Олег Павлишин, які своїми виступами спрямовували пошук методологічноого підгрунтя сучасної юриспруденції. Від керівництва академії на науковому заході були присутні перший проректор академії доктор юридичних наук, професор Станіслав Гусарєв та проректор академії доктор юридичних наук, старший науковий співробітник Сергій Чернявський, які активно з цікавістю долучилися до методологічної полеміки.

Чергові методологічні студії  у Національній академії внутрішніх справ

Не лишилися осторонь і ад’юнкти та магістранти академії, що під впливом дискусії авторитетних вчених виявили інтерес до обговорюваних проблем та спочатку несміливо, а потім усе більш впевнено задавали запитання поважному доповідачеві.

У будь-якому разі, підсумовуючи результати висвітленого наукового дійства, можна впевнено стверджувати, що черговий крок на шляху формування нової, відповідної правовим реаліям, методологічної картини правознавства зроблено...

Кафедра філософії права та юридичної логіки

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X