Біг із користю для здоров’я

13-02-2015 Переглядів: 50

Чи існує альтернатива власному здоров’ю? Відповідь очевидна – кожен піклується про своє здоров’я, зміцнює та підтримує його різними способами та засобами, першість серед яких належить фізичній культурі і спорту. І не секрет, що важливе та корисне місце в цих заняттях посідає біг.

По-перше, біг впливає на очищення всього організму від набутих непотрібних, шкідливих речовин. По-друге, серцево-судинна система постачається киснем, поліпшуючи при цьому кровообіг. По-третє, від бігу залежить міцність суглобів. Не менш благотворно біг впливає на імунну й нервову системи, будучи при цьому ще й гарним антидепресантом. Крім того, у бойових умовах, у недосвідчених працівників може відбуватись збій правильного дихання, викликаний хвилюванням або побоюванням перед суперником, наслідком чого може бути невиконання поставленого завдання.

Біг із користю для здоров’я

Регулярні заняття бігом розвивають також всі групи м’язів – роблять їх міцнішими без сторонніх навантажень.

Курсанти Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів Національної академії внутрішніх справ як ніхто знають про це і, під керівництвом викладачів кафедри вогневої та спеціальної фізичної підготовки, не зважаючи на ускладнені погодні умови, займаються кросовою підготовкою навіть взимку, як на заняттях зі спеціальної фізичної підготовки так і у вільний від занять час.

Заняття на вулиці дають свої результати, які помітні лише в кращу сторону, адже біг - кращий засіб доставки кисню і поживних речовин в головний мозок, який споживає майже чверть від усього їх обсягу, що надходить в організм. Особливо важливо це для тієї частини головного мозку, яка пов'язана з рецепторами пам'яті, розвивати яку необхідно у будь-якому віці. Треба знати і те, що активні заняття бігом породжують у надниркових залозах гормон ендорфін, який різко знижує нервово-емоційні втрати в якихось напружених ситуаціях.

Біг із користю для здоров’я

А невеликий морозець та пухнастий сніг лише додають наснаги, сил та витривалості.

Катерина Бурмістренко

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X