Актуальні проблеми бюджетної безпеки держави

27-11-2015 Переглядів: 256

24 листопада кафедрою економічної безпеки ННІ підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції було проведено круглий стіл «Особливості захисту бюджетної системи від злочинних посягань». Відкрив захід заступник начальника інституту з навчально-методичної та наукової роботи, кандидат юридичних наук Олександр Хуторянський. Він зазначив, що на сьогодні одним із пріоритетних напрямів боротьби з економічною злочинністю є протидія злочинам, що вчинюються в бюджетні сфері, тому тема круглого столу є надзвичайно актуальною.

Актуальні проблеми бюджетної безпеки держави

До участі у зібранні були запрошені: Грищенко Катерина Павлівна – головний спеціаліст сектору державних закупівель з фінансово-економічних питань, бухгалтерського обліку та звітності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; Грабчак Олександр Вікторович – головний спеціаліст фінансово-економічного відділу Управління з фінансово-економічних питань, бухгалтерського обліку та звітності бюджетних установ Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; Пономарь Анатолій Іванович – старший оперуповноважений в особливо-важливих справах Управління захисту економіки в м. Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України, підполковник поліції; науково-педагогічний склад інституту, слухачі магістратури, курсанти 3-го та 4-го курсів факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції та факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства. Під час проведення круглого столу було розглянуто та обговорено актуальні питання, зокрема з’ясовано сутність поняття “бюджетна безпека держави”, розкрито її концептуальні проблеми і теоретико-методологічні основи; розглянуто причинно-наслідкові зв’язки, джерела та механізм виникнення загроз бюджетній безпеці в державі. В процесі обговорення курсанти ознайомилися з основними способами злочинних посягань, що вчинюються в бюджетні сфері, та особливостями їх виявлення та припинення.

Актуальні проблеми бюджетної безпеки держави

Головний спеціаліст Катерина Грищенко проаналізувала причини, методи фінансування та наслідки бюджетного дефіциту в Україні як потенційно найвагомішої загрози бюджетній безпеці, надала оцінку бюджетної безпеки держави з визначенням інтегрального показника, що формується на основі відповідних критеріїв та індикаторів.

Круглий стіл пройшов в руслі жвавої дискусії, активного і змістовного обговорення даної проблематики.

Актуальні проблеми бюджетної безпеки держави

Лариса Герасименко,
начальник кафедри економічної безпеки НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X